Immunitat Cel·lular i Genètica de l'Hoste

IMMUNITAT CEL·LULAR I GENèTICA DE L'HOSTE

Investigador Principal: Christian Brander

Presentació

El nostre grup investiga la immunitat cel·lular contra les infeccions virals, especialment en hostes amb immunitat compromesa i busca entendre els mecanismes epigenètics subjacents que regulen la immunitat cel·lular. Els grups analitzats en els nostres estudis inclouen persones amb infecció precoç pel VIH, infecció controlada i no controlada pel VIH, així com individus no infectats pel VIH que van rebre trasplantaments d’òrgans sòlids o que se’ls ha diagnosticat un càncer conduit per virus, com ara el limfoma EBV (Virus Epstein-Barr) o càncers derivats pel HPV (Virus del Papiloma Humà). Estem explorant diferents vies per identificar correlacions entre el sistema immunitari i el control del VIH en infeccions naturals, i treballem per identificar marcadors associats a defectes neurofuncionals relacionats amb el VIH. Aquests estudis també inclouen l’anàlisi detallada del conjunt de receptors de cèl·lules T involucrats en respostes específiques de cèl·lules T contra el VIH. Gràcies a aquesta anàlisi, volem determinar l’ontogènia molecular de les respostes immunitàries de cèl·lules T i entendre el programa transcripcional d’aquestes cèl·lules amb l’objectiu d’orientar les estratègies de vacunació per tal que puguin induir una immunitat antiviral robusta, eficaç i duradora.

També estudiem possibles factors que regulen l’evolució del VHC (Virus de l'Hepatitis C) en pacients que han passat per un trasplantament hepàtic i, finalment, avaluem determinants del sistema immunitari relacionats amb el rebuig d’òrgans en pacients amb la infecció pel VIH que han rebut un trasplantament renal d’un donant que també vivia amb la infecció.

Paraules clau: metilació, factors de l’hoste, trasplantament d’òrgans, funció nerviosa, control immunitari viral
Investigador Principal

Christian Brander

Doctorat en Immunologia per la Universitat de Berna el 1994, després d’investigar la presentació d’antígens exògens en molècules d’HLA de classe I i la hiperreactivitat enfront de la penicil·lina mitjançada per les cèl·lules T. Va passar els 13 anys següents a la...

Currículum

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: