Skip to main content
Close

Divulgació

Volent establir i enfortir els vincles entre la societat i la ciència, IrsiCaixa ha sigut un agent promotor de la divulgació científica des dels seus orígens.

Imatge Divulgació

Activitats amb estudiants

Actualment, l’Institut impulsa, juntament amb la Fundació “la Caixa”, un programa de difusió dels conceptes bàsics entorn el VIH/sida i la recerca en aquest camp que té com a objectiu contribuir a la prevenció i fomentar l’interès per la ciència entre l’alumnat. Per fer-ho, el programa compta amb:

  • Recursos multimèdia per a l’alumnat i el professorat: inclou activitats per aprendre com infecta el VIH, com es transmet i com es pot prevenir, com funcionen els fàrmacs, o quina recerca s’està desenvolupant, entre d’altres.

  • Tallers d’experiments sobre la vacuna del VIH: taller de recerca biomèdica per a que estudiants de secundària puguin investigar, amb tècniques i instruments que es troben als laboratoris de recerca, si una proteïna concreta del virus podria ser eficaç per a desenvolupar una vacuna per protegir la població de diferents continents. Reserves: EduCaixa

  • Jornades participatives de reflexió “Què en saps del VIH/sida?”: jornades de divulgació on s’exposa l’estat actual de la infecció i la seva recerca, i on es convida a l’alumnat a qüestionar-se i debatre diferents aspectes. Reserves: EduCaixa

Imatge Divulgació

Tallers a centres penitenciaris

D’altra banda, IrsiCaixa organitza tallers participatius a centres penitenciaris de Catalunya amb l’objectiu de fomentar la prevenció, informar de l’estat actual de la recerca i disminuir l’estigma associat al VIH. Hi participen una investigadora d’IrsiCaixa, que treballa els aspectes relacionats amb el virus, la recerca i l’estigma, i una persona VIH+, que parla sobre la seva experiència personal i el que suposa conviure amb el virus.

Mitjançant la participació, el programa aconsegueix que tant interns com treballadors valorin el seu nivell d’exposició al virus i l’estigma que s’hi associa.

La prova pilot es va fer al centre penitenciari Brians 2, l’any 2018. Des del 2019 el projecte es duu a terme a quatre centres penitenciaris de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat de Catalunya.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: