Skip to main content
Close

Projectes

Treballem per projectes amb l’objectiu d’abordar reptes de promoció de la salut, així com reptes relacionats amb la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties.

Imatge de Projectes

El Living Lab treballa en les següents xarxes d'innovació que aborden dues grans categories de reptes:

Reptes de prevenció, diagnòstic i teràpia

  • Programa COVID persistent. Promoció d'una atenció sanitària i R+D+i més col·laborativa i integral a l´Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, IrsiCaixa, la Fundació Lluita contra les Infeccions i l’Àrea Metropolitana Nord de Barcelona.

Reptes de prevenció i promoció de la salut

  • Xarxa d'Innovació Alison. Promoció de l'alimentació saludable i sostenible a barris de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb el suport de projectes com el FoodClic, FOSTER i Cleverfood. Es va iniciar amb un primer pilot en el qual van participar 25 organitzacions i que va rebre el suport del projecte europeu Fit4FoodBcn i el Barcelona CaixaResearch Living Lab.

  • Xarxa d'Innovació Co-ResponSA(S)bilitat. Suport a l'Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de Barcelona (ESSIR), coordinada per l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de fomentar la salut afectivosexual.

  • Xarxa d'Escoles Sentinella impulsada per la Generalitat de Catalunya. Promoció d'un model més sistèmic de prevenció i promoció de la salut a les escoles; col·laboració amb el projecte CONNECT finançat per la Comissió Europea per promoure el Moviment d'Escola Oberta; desenvolupament de guies metodològiques per empoderar l'alumnat perquè es converteixi en agents de canvi en la promoció d'impactes col·lectius. Dos pilots implementats amb 6 i 17 escoles entorn de la prevenció de la COVID-19 i la promoció de la salut mental.

  • STEAMXChange (Programa d'EduCaixa, impulsat per la Fundació "la Caixa"). Desenvolupament de guies metodològiques i recursos educatius multimedia per capacitar l'alumnat perquè es converteixi en agent de canvi utilitzant metodologies d'investigació participativa que s'implementen amb la comunitat mitjançant enfocaments sistèmics. Reptes de la salut: hàbits alimentaris responsables, vacunació i salut mental. Recursos multimedia: experiments virtuals, vídeos, protocols d'experiments i jocs de debat, entre altres.

Reunion Living Lab IrsiCaixa
Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: