Skip to main content
Close

Projectes

Treballem per projectes amb l’objectiu d’abordar reptes de promoció de la salut, així com reptes relacionats amb la prevenció i el tractament.

Imatge de Projectes

Juntament amb ISGlobal, el Living Lab de Salut és co-coordinador de la iniciativa Barcelona CaixaResearch Living Lab (impulsada per l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació "la Caixa"), on la contribució del Living Lab és la promoció de la innovació sanitària sistèmica a la ciutat de Barcelona, IrsiCaixa i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. També participa als projectes CONNECT, FoodClic, Foster i Cleverfood finançats per la Comissió Europea, a través dels quals es faciliten les següents xarxes d'innovació que aborden dos grans reptes:

Reptes de la protecció i promoció de la salut

  • Xarxa d'Innovació Alison. Promoció de la nutrició saludable i sostenible a un barri de Barcelona (La Verneda i La Pau) amb el suport de les iniciatives Barcelona CaixaResearch Living Lab, FoodClic, Foster i Cleverfood, ja pilotades amb 25 organitzacions.

  • Xarxa d'Innovació Co-ResponSA(S)bilitat. Suport a l'Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de Barcelona (ESSIR), coordinada per l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de fomentar la salut afectivo-sexual.

  • Xarxa d'Escoles Sentinella (coordinada per l'institut de recerca en salut pública CEEISCAT i recolzada per la Generalitat de Catalunya). Promoció d'un model de prevenció més integral de la COVID-19 i de la salut mental a les escoles; col·laboració amb el projecte CONNECT finançat per la Comissió Europea per promoure el Moviment d'Escola Oberta; desenvolupament de pautes metodològiques per empoderar l'alumnat perquè es converteixi en agents de canvi en la promoció d'impactes col·lectius, amb dos pilots desenvolupats amb 6 i 17 escoles.

  • STEAMXChange (EduCaixa, en coordinació amb la Fundació "la Caixa"). Desenvolupament de pautes metodològiques per capacitar l'alumnat perquè es converteixi en agents de canvi en relació amb els hàbits alimentaris responsables i la vacunació; desenvolupament de recursos educatius multimèdia com ara experiments virtuals, línies de temps d'èxits de recerca, vídeos, protocols d'experiments i jocs que facilitin debats complementaris a les pautes.

Reptes de prevenció, diagnòstic i teràpia

  • Programa COVID persistent. Promoció d'una atenció sanitària i R+D+i més col·laborativa i integral a l´Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, IrsiCaixa, la Fundació Lluita contra les Infeccions i l’Àrea Metropolitana Nord de Barcelona.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: