Skip to main content
Close

Sobre el Lab

El Living Lab de Salut busca resoldre reptes sanitaris complexos a través de processos d’innovació centrats en les persones.

Imatge de Sobre el Lab

Implementem intervencions integrals a través de xarxes d’innovació

La missió del Living Lab de Salut és promoure que les xarxes d'innovació formades per diversos actors resolguin reptes sanitaris complexos i persistents i incrementin l'impacte col·lectiu a través de la innovació sistèmica.

El Living Lab de Salut se centra en els reptes que requereixen la integració de l'aprenentatge i el coneixement mutus. L'objectiu és dissenyar i posar en pràctica intervencions integrals i d'alt impacte tenint en compte els factors clau que influeixen en els diferents àmbits en què és necessari el canvi (social, tecnològic, de R+D, mediambiental, econòmic, polític i institucional).

Es faciliten les xarxes d'innovació per dissenyar i implementar col·lectivament intervencions integrals mitjançant enfocaments que es reforcen mútuament, descentralitzats i col·laboratius. Operant dins de marcs metodològics destinats a augmentar l'impacte de la R+I, el Living Lab de Salut duu a terme projectes de recerca per innovar en els seus enfocaments i difondre la seva feina.

S'aborden dues categories diferents de reptes sanitaris complexos:

  • Reptes de protecció i promoció de la salut, com ara la nutrició saludable i sostenible, la salut afectivo-sexual, la salut mental i la prevenció de la COVID-19.

  • Reptes de prevenció, diagnòstics i terapèutics, que es reflecteixen en una varietat de comorbiditats o en la necessitat de considerar una àmplia diversitat de factors, com passa amb la condició post COVID-19.

Com a think-tank –centre de reflexió format per grups d'experts–, en el que participa un ampli ventall d'actors, el Living Lab de Salut representa un espai per a la reflexió estratègica, l'aprenentatge, l'exploració i la co-creació de coneixements i intervencions transdisciplinàries.

El Living Lab de Salut coordina amb l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) la iniciativa Barcelona CaixaResearch Living Lab llançada per l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació "la Caixa", on la seva contribució és la promoció de la innovació sanitària sistèmica a la ciutat de Barcelona, IrsiCaixa, i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

Imatge Sobre el Lab

A qui ens dirigim?

Les parts interessades varien segons si el repte sanitari que s'aborda és cientificotècnic o sociotècnic, i si procedeix del sector no acadèmic o de l'acadèmic, incloent-hi les universitats, els serveis sanitaris, els serveis socials, els centres culturals, la comunitat educativa, el sector privat, el tercer sector, els organismes de l’administració pública, els pacients i la ciutadania.

15 anys d'experiència

Centrats en la consecució dels nostres objectius, el Living Lab de Salut ha acumulat més de 15 anys d'experiència en R+D transformadora, educació i comunicació científica, com ho avala la participació en un ampli ventall de projectes competitius (12 finançats per la Comissió Europea) i la formació impartida a uns 6.000 professionals, principalment del sector acadèmic.

El nostre equip

Totes les activitats del Living Lab de Salut són possibles gràcies a l'impacte col·lectiu d'un equip de professionals compromeses i motivades:

Rosina Malagrida Escala

Responsable del Living Lab de Salut

Marina Pino Cebrián

Gestor/a de projectes del Living Lab de Salut
.

Laia Vives Adrián

Gestor/a de projectes del Living Lab de Salut

Daniela Benítez Cano

Gestor/a de projectes del Living Lab de Salut
Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: