Skip to main content
Close
SARS-CoV-2
Vacunes

La vacuna contra la COVID-19 d’HIPRA, desenvolupada amb el suport científic d’IrsiCaixa, rep l’opinió positiva de l’Agència Europea de Medicaments

.

BIMERVAX® es recomana com a dosi de reforç en persones més grans de 16 anys que hagin estat vacunades anteriorment amb una vacuna d'ARNm envers la COVID-19

Dijous passat, 30 de març, el Comitè de Medicaments d'Ús Humà (CHMP) de l'Agència Europea del Medicament (EMA) recomanava BIMERVAX®, la vacuna contra la COVID-19 d’HIPRA, com a dosi de reforç en persones més grans de 16 anys que hagin estat vacunades anteriorment amb una vacuna d'ARNm envers la COVID-19. És una vacuna adjuvada bivalent que conté una proteïna recombinant basada en les variants Beta i Alfa del SARS-CoV-2.

L'EMA ha conclòs que ja disposa de dades suficientment sòlides sobre la qualitat, seguretat i immunogenicitat de la vacuna per recomanar-ne l'autorització de comercialització a la UE.

Al principal assaig realitzat amb BIMERVAX® es va comparar la resposta immunitària desencadenada per la vacuna d’HIPRA amb la desencadenada per la vacuna d'ARNm Comirnaty. Un cop obtinguts els resultats, l'EMA ha arribat a la conclusió que els beneficis de la vacuna d’HIPRA superen els riscos i recomana la concessió d'una autorització de comercialització estàndard a la UE.

 

Transferència tecnològica d’IrsiCaixa a HIPRA

IrsiCaixa, com a centre de referència en virologia i immunologia, ha contribuït al desenvolupament de BIMERVAX® transferint part de la seva plataforma tecnològica a l'equip de HIPRA per fer possible un seguiment de les noves variants de la COVID-19.

La feina duta a terme a IrsiCaixa en estreta col·laboració amb HIPRA ha portat resultats molt positius. “És un orgull afirmar que la nostra tecnologia fa, amb èxit, una anàlisi quantitativa i qualitativa de la resposta immunitària després de rebre una dosi de reforç de BIMERVAX®”, celebra l'equip investigador d'IrsiCaixa.

D'altra banda, dins del marc del projecte europeu RBDCOV liderat per HIPRA i format per hospitals, centres de recerca i entitats de diferents països europeus, entre els quals IrsiCaixa, està estudiant la vacuna com a dosi de reforç per a persones immunocompromeses i, ben aviat, també s'iniciaran estudis en nens, nenes i adolescents menors de 16 anys.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: