Skip to main content
Close
Divulgació

Alumnat de secundària explora el Campus Can Ruti a la darrera edició de la setmana de la ciència a Badalona

.

Un grup de 200 estudiants de batxillerat de diversos instituts han visitat les diferents institucions del Campus Can Ruti, entre elles IrsiCaixa

Enguany, i per 28è any consecutiu, la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania, organitza del 10 al 19 de novembre la Setmana de la Ciència. En aquesta nova edició a Badalona, uns 200 estudiants de batxillerat de diversos instituts van visitar, el passat dimarts 14 de novembre de 2023, el campus de Can Ruti. El grup d'estudiants va poder endinsar-se a les diferents institucions del campus, entre elles IrsiCaixa.

L'acte va començar a l'auditori de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Julia García Prado, investigadora principal d'IrsiCaixa i directora científica de l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP), va fer una presentació en què va destacar la investigació capdavantera i col·laborativa que es duu a terme als diferents centres del campus. Després de la introducció, l'alumnat va conèixer els projectes més actuals al camp de les ciències de la salut gràcies a les presentacions que van dur a terme investigadors i investigadores joves de Can Ruti.

Posteriorment, l’alumnat va formar grups per embarcar-se en visites a diverses àrees assistencials i de recerca. Entre les destinacions hi havia IrsiCaixa i la Fundació Lluita contra les Infeccions, on el grup d’estudiants va poder conèixer les instal·lacions on es duu a terme la investigació biomèdica en ambdues institucions, inclòs el laboratori de bioseguretat de nivell 3. Al final de la visita, la investigadora predoctoral d'IrsiCaixa Irene González i la metgessa de la Fundació Lluita contra les Infeccions Anna Peris van fer una presentació sobre les seves trajectòries professionals respectives, que va servir d'inspiració a l'alumnat a l'hora d'escollir les seves futures professions.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: