Skip to main content
Close
Nuria Izquierdo Useros

Nuria Izquierdo Useros

Investigador/a principal
Equip
Biografia

La Dra. Nuria Izquierdo-Useros (Madrid, 1976) lidera un grup de recerca sobre patògens emergents i amenaces microbianes, el principal objectiu del qual és dissenyar noves eines terapèutiques per aconseguir controlar l'evolució de les pandèmies i estar millor preparats davant de futures emergències sanitàries.

És llicenciada en biologia per la Universitat Autònoma de Madrid i va obtenir el seu doctorat en Immunologia per la Universitat Autònoma de Barcelona el 2009. El 2011 va realitzar estudis postdoctorals amb el Prof. Dr. Hans-Georg Kräusslich a la Universitat de Heidelberg (Alemanya). Allí va contribuir a la identificació de Siglec-1 com un receptor de cèl·lules dendrítiques que intervé en la captura de diferents virus amb un gran impacte en la salut global, com ara el VIH o l'Ebola. Aquesta línia de recerca ha permès desenvolupar nous fàrmacs antivirals, inclosos diferents anticossos monoclonals. El 2012, la Dra. Izquierdo-Useros va tornar a IrsiCaixa i va rebre una de les sis beques internacionals Mathilde Krim Fellowship en Investigació Biomèdica, finançades per amfAR.

Els seus interessos científics actuals se centren en la cerca de noves eines terapèutiques per combatre els virus emergents. En un món en constant evolució en què l'escalfament del clima i les tendències de globalització estan canviant la distribució geogràfica de les malalties víriques, l'objectiu de la Dra. Izquierdo-Useros és fortificar i reforçar la preparació contra noves amenaces com el SARS-CoV-2. Ha investigat activament sobre estratègies antivirals capaces de frenar la transmissió i la replicació del SARS-CoV-2, les seves variants de preocupació i fins i tot futurs coronavirus amb potencial pandèmic. Des del 2020, el seu equip ha publicat més de 25 treballs científics sobre el SARS-CoV-2, presentat 3 sol·licituds de patents i participat a 2 assajos clínics. També ha col·laborat amb diferents farmacèutiques per avaluar compostos antivirals i vacunes davant del coronavirus. 

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: