Nuria Izquierdo-Useros

Veure tots els investigadors d'IrsiCaixa

Nuria Izquierdo-Useros

Investigador/a principal

La Dra. Nuria Izquierdo-Useros (Madrid, 1976) lidera un grup de recerca sobre patògens emergents i amenaces microbianes, el principal objectiu del qual és dissenyar noves eines terapèutiques per aconseguir controlar l'evolució de les pandèmies i estar millor preparats davant de futures emergències sanitàries.

És llicenciada en biologia per la Universitat Autònoma de Madrid i va obtenir el seu doctorat en Immunologia per la Universitat Autònoma de Barcelona el 2009. El 2011 va realitzar estudis postdoctorals –gràcies al programa de beques José Castillejo– amb el Prof. Dr. Hans-Georg Kräusslich a la Universitat de Heidelberg (Alemanya). Allí va contribuir a la identificació de Siglec-1 com un receptor de cèl·lules dendrítiques que intervé en la captura de diferents virus amb un gran impacte en la salut global, com ara el VIH o l'Ebola. Aquesta línia de recerca ha obert diferents camins per desenvolupar nous fàrmacs antivirals, inclosos diferents anticossos monoclonals. El 2012, la Dra. Izquierdo-Useros va tornar a IrsiCaixa i va rebre una de les sis beques internacionals Mathilde Krim Fellowship en Investigació Biomèdica, finançades per amfAR.

Els seus interessos científics actuals se centren en la recerca d'estratègies antivirals que frenin la transmissió i la replicació del SARS-CoV-2, les seves variants de preocupació i fins i tot altres coronavirus amb potencial pandèmic. Des del 2020, el seu equip ha publicat una vintena de treballs científics sobre el SARS-CoV-2 en revistes internacionals, i ha col·laborat amb diferents farmacèutiques per avaluar compostos antivirals davant del nou coronavirus.

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: