Maria C. Puertas

Veure tots els investigadors d'IrsiCaixa

Maria C. Puertas

Investigador/a associat

La doctora Maria C. Puertas té 20 anys d’experiència en els camps de la immunologia i la virologia, particularment en l’àrea de la patogènesi del VIH-1, l’agent etiològic de la sida.

Graduada en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB) l’any 2000, el 2001 va obtenir una beca de la Generalitat de Catalunya per realitzar estudis de doctorat al Laboratori d’Immunologia per a la Recerca i Aplicacions de Diagnòstic (LIRAD) a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Badalona). L’any 2005 va rebre de la Fundació Ferrer una beca Severo Ochoa d’investigació biomèdica per completar els seus estudis sobre malalties autoimmunes.

Després de doctorar-se en Immunologia l’any 2006 –amb el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)–, es va incorporar al grup del doctor Javier Martínez-Picado a IrsiCaixa, on ha participat en la recerca sobre resistències als antiretrovirals, mecanismes de patogènesi viral i noves estratègies de tractament per assolir una cura potencial del VIH-1. En els últims anys s’ha centrat, sobretot, en mesurar la persistència viral en persones que reben tractament antiretroviral i en el disseny d’assajos clínics per reduir la replicació residual i la latència viral.

La Dra. Puertas ha publicat 55 articles científics en revistes d’alt impacte, ha participat en projectes col·laboratius de finançament espanyol i europeu. Des del 2014 també fa classes a la Universitat de Barcelona (UB).

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: