Skip to main content
Close
.

Marta Massanella Luna

Investigador/a principal
Equip
Biografia

Marta Massanella es va graduar en Biologia a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) i va finalitzar el doctorat en Biomedicina a IrsiCaixa sota la supervisió del doctor Julià Blanco l'any 2012. Durant el seu doctorat, va caracteritzar la resposta immunodiscordant a la teràpia antirretroviral (TAR) d’individus en tractament pel VIH i es va involucrar en diferents estudis d’intensificació de la TAR Després, es va incorporar al laboratori del doctor Douglas Richman a la Universitat de Califòrnia San Diego com a estudiant post-doctoral, on va desenvolupar diversos estudis per quantificar la mida del reservori del VIH.

Al 2015, va treballar al laboratori del doctor Nicolas Chomont per dur a terme estudis de reservori del VIH en el CR-CHUM (Montreal, Canadà). Els estudis es van centrar en la caracterització de diferents subtipus de cèl·lules T CD4 en el manteniment del reservori del VIH. També va participar en diferents projectes clínics per determinar la influència del moment en que s’inicia la TAR en l’establiment i persistència del reservori del VIH en adults i població pediàtrica.

Al 2020, va iniciar la seva recerca com a Investigadora Principal a IrsiCaixa per entendre els mecanismes principals que contribueixen a l’envelliment particular i accelerat del sistema immunitari de la població que viu amb VIH i tractada amb TAR.

Publicacions destacades
Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: