Skip to main content
Close

La Marató de TV3 impulsa un projecte de recerca en càncer a IrsiCaixa

El grup de Virologia Tissular, liderat per Cecilia Cabrera, rep finançament per estudiar el càncer de bufeta

L’edició de La Marató 2018 la van dedicar al càncer i els donatius recaptats han arribat a xifres increïbles. El total de 15.118.067 d’euros recollits durant aquesta campanya han estat repartits en projectes dedicats a la recerca de noves solucions i millora de la vida de persones que pateixen càncer. Un d’aquests projectes ha estat concedit a Cecilia Cabrera, investigadora a IrsiCaixa de l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP) i responsable del grup de Virologia Tissular.
 

43 projectes impulsats per La Marató de TV3

S’hi van presentar 192 projectes, i després de ser avaluats per científics d’àmbit internacional s’ha fet una selecció reduïda de 43. Aquests projectes, han estat escollits en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància.

Aquesta Marató va ser dedicada al càncer, que és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l’any. La Marató ha pogut finançar projectes de recerca focalitzats en temes molt diversos dins del camp del càncer, per tal d’abordar la malaltia des de diferents llocs.
 

L’estudi del càncer de bufeta

El projecte premiat i coordinat desde IrsiCaixa  (IGTP) és el de “Signatura genètica i immune per predir la resposta a quimioteràpia neoadjuvant en pacients amb càncer de bufeta”, que ha rebut un finançament de 300.000€. Aquest és un projecte conjunt entre el grup de Virologia Tissular a IrsiCaixa, dirigit per Cecilia Cabrera, i Alejo Rodríguez-Vida de l’IMIM Institut de Recerca Hospital del Mar.

En homes, el càncer de bufeta és una de les principals causes de mort després dels càncers de pròstata, de pulmó, colorectal i d’estómac. A Espanya, que té una de les taxes d’incidència i de mortalitat més altes d’Europa per aquesta patologia, es calcula que hi ha una mitjana de 12.200 casos nous cada any, xifra que està augmentant els últims anys.

El grup de Virologia tissular te una línia de recerca en càncer de bufeta, que inclourà aquest projecte on s’estudiaran tant els perfils genètics com la resposta immunitària dels pacients amb càncer de bufeta, així pretenen obtenir dades per poder predir com serà la resposta d’aquestes persones a la quimioteràpia neoadjuvant.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: