Skip to main content
Close

HIVACAT pren el relleu a Boston del prestigiós congrés internacional AIDS Vaccine

  • El congrés AIDS Vaccine 2012 ha reunit a Boston entre els dies 8 i 12 de setembre més d’un miler d’investigadors especialitzats en la recerca d’una vacuna segura i efectiva per al VIH/sida.
  • El Programa de Recerca i Desenvolupament de la Vacuna de la Sida HIVACAT serà l’amfitrió de l’edició de 2013 d’aquest congrés, el més gran i el més prestigiós del món centrat exclusivament en la recerca de la vacuna per al VIH.
  • L'elecció del consorci HIVACAT és un reconeixement internacional als avenços en la recerca de la vacuna duts a terme pels més de 100 investigadors que en formen part. 
  • El programa HIVACAT està impulsat conjuntament per IrsiCaixa i l’Hospital Clínic de Barcelona, en coordinació amb Esteve i amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” i dels departaments de Salut i d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

 

Després de l’edició d’aquest any a Boston de l’AIDS Vaccine Conference, HIVACAT, el programa català de recerca i desenvolupament de la vacuna de la sida, agafa el relleu. L’AIDS Vaccine 2013 tindrà lloc a Barcelona. L’elecció d’HIVACAT com a organitzador local del congrés, el més gran i el més prestigiós del món centrat exclusivament en la recerca de la vacuna del VIH, és un reconeixement internacional als significatius avenços que aquest programa ha dut a terme en el camí cap a trobar una vacuna per al VIH. 

 

Des de Boston, el director científic del programa HIVACAT, Christian Brander, afirma que “ser l’amfitrió de l’AIDS Vaccine 2013 contribuirà a consolidar el prestigi i la rellevància internacional que ja té HIVACAT en el mapa de la recerca del VIH”. 

 

Organitzat per l’AIDS Vaccine Enterprise, l’AIDS Vaccine Conference d’enguany a Boston, Massachusetts, ha comptat amb el Harvard University Center for AIDS Research i el Ragon Institute com a amfitrions. S’hi han presentat més de 400 nous estudis sobre disseny i assajos clínics de vacuna, tant terapèutica com preventiva, i ha comptat amb l’assistència de més d’un miler d’investigadors que durant quatre dies, del 8 al 12 de setembre, han compartit els seus avenços més recents i han pogut debatre al voltant de la fita d’aconseguir una vacuna segura i efectiva per prevenir o, fins i tot curar, la infecció pel VIH. Durant la cloenda (veure foto), es va presentar l'edició de 2013, que es celebrarà a Barcelona del 7 al 10 d'octubre.

 

HIVACAT: un model  pioner

HIVACAT és fruit d’un consorci público-privat en què IrsiCaixa i l’Hospital Clínic treballen conjuntament amb la col·laboració d’Esteve i amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” i els Departaments de Salut i d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d‘un model únic a Espanya, que situa el nostre país en la primera línia internacional de la recerca desenvolupada en aquest àmbit, una primera experiència significativa de col·laboració entre administració, investigadors i empresa.

 

Global HIV Vaccine Enterprise, una aliança única

El congrés AIDS Vaccine està organitzat per la Global HIV Vaccine Enterprise, una aliança internacional sense precedents formada per més de 30 entitats independents, entre les quals es troba HIVACAT, que col·laboren per accelerar el desenvolupament d’una vacuna efectiva per al VIH/sida. Entre els seus membres hi ha institucions de recerca, fundacions i organitzacions governamentals com The Bill & Melinda Gates Foundation, el Programa Conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH/SIDA (ONUSIDA) o l’Organització Mundial de la Salut (OMS). 

 

 

Més informació:

 

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: