Skip to main content
Close
VIH
SARS-CoV-2
Epigenètica

Benvinguts/des a bord del projecte EPIVINF: primera reunió de llançament

whatsapp_image_2022-10-26_at_11.13.04_am.jpeg

Com a líder del projecte europeu, IrsiCaixa reuneix per primera vegada tots els socis d’EPIVINF per parlar sobre el full de ruta a seguir. El projecte té com a objectiu entendre les alteracions epigenètiques de les infeccions virals

La Unió Europea ha concedit, en el marc del programa Horizon 2020 de Recerca i Innovació, prop de 7 milions d’euros per estudiar les alteracions epigenètiques de les infeccions virals. El projecte, que s’ha titulat com ‘Mechanisms of host epigenetic alterations during viral infection, EPIVINF’, està coordinat per IrsiCaixa però compta amb socis com el Karolinska Institutet, l’Ospedale San Raffaele, Omniscope, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries IRTA o la Universitat de Saarlandes.

Avui, EPIVINF ha celebrat la sessió inaugural del projecte, en la que s’ha reunit tot l’equip científic i de gestió per parlar dels futurs passos a seguir. El llançament del projecte s’ha celebrat al Palau Macaya de Barcelona i ha comptat amb la presentació de 8 paquets de treball per part dels diferents socis.

Aquesta trobada ha estat el tret de sortida d’un projecte que vol desxifrar com afecten les infeccions pel VIH i el SARS-CoV-2 en l’hoste, en concret, en la seva epigenètica, un mecanisme que modula l’expressió dels gens. L’alteració d’aquest mecanisme pot produir canvis en la resposta immunitària i la salut neurològica de la persona infectada. És per aquest motiu que l’equip vol identificar quins factors predisposen a certs símptomes clínics i com aquests es podrien fer servir com a noves dianes terapèutiques.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: