Skip to main content
Close
alessandra_borgognone_edited.jpg

Alessandra Borgognone

Investigador/a sènior
Grup de recerca
Equip
Biografia

Alessandra Borgognone es va graduar en Biologia per la Universitá degli Studi di Firenze el 2009, havent participat en el Programa de Mobilitat Erasmus per la Universidad de Granada (2008). Posteriorment, va cursar un màster en Biologia de la Salut per l’Alma Mater Studiorum - Universitá di Bologna (2012).

L'any 2013 es va incorporar al grup de Genètica i Microbiologia de la Universidad Pública de Navarra, per realitzar una tesi doctoral sobre la caracterització de l'activitat de transposons i l'estudi de la regulació epigenètica sobre els nivells globals de transcripció en diferents etapes de desenvolupament del fong basidiomicet Pleurotus ostreatus (2017). Durant la fase pre-doctoral, va realitzar dues estades internacionals a la Universidad de Los Angeles, Califòrnia (UCLA), on es va centrar en l'anàlisi bioinformàtica de dades de Next Generation Sequencing de metilació i transcriptòmica (small non coding-RNA i mRNA).

A continuació (2018), es va unir al grup de Microbioma de l'Institut Clínic de Biologia Molecular (IKMB), a Kiel (Alemanya), durant 4 mesos, on va col·laborar en el desenvolupament d'un mètode experimental i anàlisi bioinformàtica del microbioma intestinal mitjançant la seqüenciació 16S rRNA, centrant-se particularment en una estratègia de pretractament químic de les mostres biològiques. Després va realitzar una estada a l'empresa bioinformàtica Sequentia Biotech, per al desenvolupament d'una base de dades biològiques per a anàlisis metagenòmiques.

Des del novembre del 2018 forma part del grup de Genòmica Microbiana d’IrsiCaixa, on realitza un treball de recerca post-doctoral enfocat en el paper del microbioma intestinal en l'immunopatogènesi de la infecció pel VIH i en el seu impacte en les estratègies terapèutiques utilitzades per reduir el reservori del virus, mitjançant l'aplicació de tecnologies de seqüenciació d'última generació i la integració de dades multi-òmiques.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: