Skip to main content
Close
Roger Paredes

Roger Paredes

Investigador/a principal
Grup de recerca
Equip
Biografia

Roger Paredes, MD, PhD, és cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, i Investigador Principal del Grup de Genòmica Microbiana a l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, a Badalona, Catalunya, Espanya. Va obtenir el títol de MD i PhD en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i es va especialitzar en investigació sobre el VIH al Brigham & Women's Hospital de la Harvard Medical School, amb el suport d'una beca "la Caixa" per a estudis de postgrau. El seu equip a IrsiCaixa ha demostrat la utilitat clínica de la seqüenciació profunda (de l'anglès deep sequencing) del VIH-1 a països d'ingressos alts i baixos. Actualment lidera investigacions pioneres sobre el paper del microbioma intestinal en la patogènesi de la infecció pel VIH i la inflamació crònica.

El Dr. Paredes coordina el projecte de la UE H2020 MISTRAL, impulsat amb 10 milions d'euros (GA-847943), i és co-investigador principal en 3 projectes dels Instituts Canadencs de Recerca en Salut destinades a desentranyar el paper del microbioma humà a la patogènesi del VIH, la transmissió i els càncers associats.

Des de la pandèmia de COVID-19, el Dr. Paredes ha estat el Coordinador Nacional Espanyol d'assajos clínics aleatoritzats emblemàtics finançats pel NIH/NIAID, incloent-hi l'ACTT-1 i 2, i les plataformes ACTIV-3/TICO i STRIVE, que han definit l'estàndard d'atenció actual per a aquesta malaltia en pacients hospitalitzats i ambulatoris. El seu departament acull la Unitat més gran de COVID persistent a Espanya.

El Dr. Paredes és membre del Comitè Directiu de l'Estratègia de Resistència a Medicaments contra el VIH de l'OMS (ResNet), del grup de guies de tractament del VIH de l'OMS i de la Xarxa Clínica de l'OMS sobre COVID-19. Alhora, és coautor de les guies de tractament del VIH (GESIDA) i COVID-19 (SEIMC) en espanyol, i és membre del grup de resistència a medicaments contra el VIH de la IAS-USA. A més, ocupa el càrrec de Professor Associat Adjunt al Centre de Salut Global i Malalties, Departament de Patologia, de l'Escola de Medicina de la Case Western Reserve University, a Cleveland, OH, i de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat a la Universitat de Vic-Universitat de Catalunya Central (UVic-UCC).

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: