Maria Salgado

Veure tots els investigadors d'IrsiCaixa

Maria Salgado

Investigador/a associat

La doctora Salgado té 10 anys d’experiència en recerca en virologia i immunologia, centrats especialment en la patogènesi del VIH-1 com a agent etiològic de la sida, en models de cura funcional del VIH en pacients que controlen la replicació viral de manera espontània i en diferents estratègies de cura del VIH desenvolupades arreu del món. Va obtenir el doctorat en Biologia Molecular i Genètica a la Universidad Complutense de Madrid (UCM) el març de 2010, i després va passar 27 mesos a la Johns Hopkins University (Baltimore, EUA). Avui dia continua col·laborant amb els seus antics mentors en la coautoria de diverses publicacions.

Actualment treballa com a investigadora en el grup del doctor Javier Martínez-Picado a IrsiCaixa, on també ha exercit de tutora de dos estudiants de màster i codirigeix un projecte de tesi. Ha obtingut contractes postdoctorals dins dels programes Sara Borrell i Juan de la Cierva.

La doctora Salgado ha publicat 26 articles a revistes científiques de gran impacte i ha participat en projectes col·laboratius de finançament europeu i americà. També juga un paper actiu en activitats de divulgació científica. El seu compromís amb el seu camp d’estudi ha estat recompensat amb un total de sis beques competitives del Govern espanyol i nou premis internacionals a joves investigadors.

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: