Skip to main content
Close
marisa_rodriguez_edited.jpg

Mª Luisa Rodríguez de la Concepción

Tècnic/a sènior de laboratori
Grup de recerca
Equip
Biografia

La doctora Mª Luisa Rodríguez es va graduar en Biologia a la Universitat de Barcelona (UB) l’any 2000 i posteriorment es va incorporar al grup de recerca sobre Genètica i Patologies de Proteïnes Mitocondrials del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la facultat de Biologia de la UB, on va realitzar la tesis doctoral. Al 2004 va obtenir el títol de Doctora en Biologia, amb la memòria escrita titulada Diferenciación adipocitaria y factores reguladores de la biogénesis mitocondrial. Efectos de los fármacos antiretrovirales, dirigida pel Dr. Francesc Villarroya y la Dra. Marta Giralt.

Del 2005 al 2010 va treballar com a tècnic superior de laboratori al Grup de Recerca en Senyalització Cel·lular del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra, dirigit pel Dr. Francesc Posas. Durant aquest període, va treballar com a gestora del laboratori i va realitzar treballs de recerca en diferents projectes.

Al 2012 es va incorporar a IrsiCaixa, al grup de Virologia i Immunologia Cel·lular (VIC) dirigit pel Dr. Julià Blanco. Aquest grup, tenint com a punt de partida la proteïna de l’envolta del VIH, centra bona part dels seus esforços a l’estudi de la resposta humoral contra l’envolta viral i al desenvolupament de nous assajos per identificar respostes protectores i no protectores. A més, ha desenvolupat dues plataformes de VLPs i proteoliposomes per a la producció de vacunes contra el VIH destinades a la generació d’anticossos protectors. La Dra. Rodríguez desenvolupa funcions de suport a la recerca en els diferents projectes del grup i participa activament en el desenvolupament i realització de la tècnica que permet l’aïllament, producció i caracterització d’anticossos monoclonals específics, a partir de cèl·lules B en models humans i murins.  

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: