Skip to main content
Close

Grifols i IrsiCaixa uneixen esforços per impulsar la recerca biomèdica en VIH i altres malalties relacionades

foto_ret2.jpg

En el marc del seu compromís amb la innovació, Grifols aportarà 1,5 milions d’euros anuals durant cinc anys, que es destinaran a finançar línies d’investigació capdavanteres per avançar en la recerca de tractaments per al VIH/sida i malalties relacionades, així com per afrontar altres reptes de la biomedicina actual

Grifols, tercera companyia del món en la producció de medicaments biològics derivats del plasma i grup pioner en recerca i desenvolupament d’alternatives terapèutiques que contribueixen al progrés científic i de la societat, ha signat un acord de col·laboració amb l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa.

En virtut d’aquest acord, Grifols finançarà les actuals i futures línies d’investigació que permetin avançar en la recerca de tractaments per al VIH/sida i altres malalties relacionades (infeccioses, oncològiques, neurodegeneratives i de l’envelliment), així com afrontar altres reptes de la biomedicina actual —com ara l’estudi del microbioma o de les malalties infeccioses emergents—, a partir del coneixement acumulat per IrsiCaixa sobre el VIH/sida i el trastorn immunitari que ocasiona. Amb aquest objectiu, Grifols aportarà 1,5 milions d’euros anuals durant els pròxims cinc anys, en el marc del seu compromís amb la innovació.

 

Més de 20 anys com a líders en recerca

IrsiCaixa és una fundació privada sense ànim de lucre, impulsada conjuntament per la Fundació Bancària ”la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que des de fa més de 20 anys lidera la recerca per erradicar el VIH/sida i altres malalties relacionades. El seu model únic de recerca col·laborativa es basa en la transferència de coneixement entre els diferents agents socials implicats en el VIH i la sida, la qual cosa permet aportar noves solucions per al seu tractament i erradicació.

L’acord de col·laboració a què s’ha arribat converteix Grifols, juntament amb la Fundació Bancària ”la Caixa”, en companyia preferent per finançar les necessitats de les noves línies de recerca posades en marxa per IrsiCaixa. A més del dret de finançament, Grifols podrà explotar amb caràcter preferent els resultats i les patents que resultin dels diferents projectes, si bé la titularitat serà exclusiva d’IrsiCaixa, que també conservarà el dret a utilitzar els resultats obtinguts per a activitats internes de recerca.

Per valorar el progrés dels diferents projectes de recerca d’IrsiCaixa, es crearà una comissió de seguiment que es reunirà periòdicament i estarà formada per representants de Grifols i d’IrsiCaixa, i en la qual serà present Bonaventura Clotet, director d’IrsiCaixa, president de la Fundació Lluita contra la Sida i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Barcelona).

L’acord de col·laboració s’ha articulat a través de Grifols Innovation and New Technologies (GIANT), empresa responsable de canalitzar les inversions del grup en empreses d’R+D i en projectes de recerca.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: