Skip to main content
Close
edwards_pradenas_edited.jpg

Edwards Pradenas Saavedra

Investigador/a postdoctoral
Equip
Biografia

Edwards Pradenas Saavedra es va graduar en Tecnologia Mèdica amb especialització en Bioanàlisi Clínic, Hematologia i Banc de Sang per la Universitat de Concepción (Xile) l'any 2014. A la fase final del seu grau, va desenvolupar un treball de recerca que avaluava dos mètodes d'extracció i purificació d'ADN genòmic humà.

Entre els anys 2015 i 2016 va treballar com a Tecnòleg Mèdic d'Urgències, Responsable de Qualitat, i Director Tècnic del Laboratori Clínic SOTEM (Clínica Biobío) a Xile.

Durant el 2016 i 2017 va realitzar un Màster en Immunologia Avançada impartit per la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Va dur a terme el treball final de recerca a IrsiCaixa, caracteritzant la resposta humoral en controladors i no controladors de la infecció per VIH-1.

El 2017 va obtenir una beca per a realitzar estudis de doctorat a Espanya, concedida per l'Agència Nacional d'Investigació i Desenvolupament (ANID) del Govern de Xile. Va desenvolupar la seva tesi doctoral sota la direcció del Dr. Julià Blanco i del Dr. Jorge Carrillo, on va descriure les respostes humorals neutralitzants adquirides de manera natural i induïdes per vacunes per fer front al SARS-CoV-2.

Actualment és investigador postdoctoral al grup de Virologia i Immunologia Cel·lular (VIC) d'IrsiCaixa, i estudia l'activitat neutralitzant d'anticossos contra el SARS-CoV-2 i el VIH.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: