VIRIEVAC participa a la Nit Europea de la Recerca 2021

Més notícies Notícies
22/09/2021

VIRIEVAC participa a la Nit Europea de la Recerca 2021

Dins de la iniciativa, IrsiCaixa i l’IGTP han format part del procés de co-creació d'una performance, liderada per la Fundació Èpica La Fura dels Baus, i realitzaran tallers de divulgació científica el dissabte 25 de setembre a l’Antic Escorxador de Badalona

El proper cap de setmana Badalona serà la seu de l'European Performace Science Night 2021, emmarcada en la Nit Europea de la Recerca, un projecte finançat per Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA). El grup de recerca VIRIEVAC d’IrsiCaixa, juntament amb dos grups més de l’IGTP, s’ha unit a un dels projectes d’aquesta iniciativa, liderat per la Fundació Èpica La Fura dels Baus, amb l’objectiu d’apropar la recerca a la societat civil i motivar a les persones més joves a emprendre carreres científiques. IrsiCaixa i l’IGTP estaran realitzant tallers de divulgació científica el proper dissabte, 25 de setembre, a l’Antic Escorxador de Badalona.

Durant la jornada de divulgació científica, els ciutadans, especialment els més joves, tindran l’oportunitat de participar en tallers sobre múltiples temes de recerca i informar-se de com iniciar una carrera científica. Dins de la jornada, gratuïta i oberta al públic, es tractaran, mitjançant activitats, experiments i tallers, temes com la rellevància de la recerca que es realitza al Campus Can Ruti, com treballa el personal investigador, què significa estudiar ciència i els seus reptes i recompenses.

Per altra banda, ambdues institucions han participat, durant mesos, en la co-creació d'una 'performance' que, gràcies a la participació d'artistes de diferents àmbits, permetrà escenificar els punts d'unió d'algunes de les disciplines científiques que es porten a terme a l'IGTP, IrsiCaixa, l'Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya i el Laboratoire Parole et Langage (CNRS, ILCB i Aix-Marseille University).

La percepció de l'estigma social de les persones afectades amb malalties com la tuberculosi i el VIH, els mecanismes de defensa del sistema immunitari o la complexitat de la interacció entre molècules, són alguns dels temes que el personal investigador ha treballat durant els workshops. Amb aquest experiment pràctic, els grups podran extreure dades i paràmetres que seran d'utilitat per la seva recerca al Campus Can Ruti.

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: