L’HIVACAT Symposium 2012 presenta els darrers avenços en la recerca de la vacuna del VIH/sida

Més notícies Notícies
15/10/2012

L’HIVACAT Symposium 2012 presenta els darrers avenços en la recerca de la vacuna del VIH/sida

 

  • El simposi anual d’HIVACAT és una trobada adreçada a la comunitat científica per presentar els darrers avenços en la recerca de vacuna contra el VIH/sida.
  • L’HIVACAT Symposium 2012 ha tingut lloc aquest matí a CaixaForum Barcelona, amb la participació de tres destacats científics.
  • Aquesta tarda, en el marc del simposi, es farà el 1r Seminari entorn al VIH/sida i la recerca de la vacuna adreçat a la societat.
  • HIVACAT és un consorci público-privat sense precedents. Està impulsat conjuntament per IrsiCaixa, l’Hospital Clínic, ESTEVE, l’Obra Social “la Caixa” i els Departaments de Salut i d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Aquest matí s’ha inaugurat l’HIVACAT Symposium 2012 a CaixaForum Barcelona. La jornada, que es desenvolupa al llarg de tot el dia d’avui, ha estat presentada per Bonaventura Clotet, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, i Josep Maria Gatell, cap del Servei de Malalties Infeccioses i Sida de l’Hospital Clínic, codirectors del consorci HIVACAT i dos dels principals experts en VIH/sida a Espanya. També hi ha intervingut Antoni Mateu, director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Carlos Plata, director científic d'ESTEVE i Enric Banda, director de l’Àrea de Ciència, Recerca i Medi Ambient de la Fundació “la Caixa”.

Després de la presentació oficial, s’ha donat pas a les ponències científiques de Robin Shattock, professor del Departament de Medicina Cel·lular i Molecular de l’Escola Mèdica de l’Hospital St. George de Londres, d’Eloísa Yuste, subdirectora executiva de l’IDIBAPS-Hospital Clinic, i de Julià Blanco, investigador sènior "Miguel Servet" d’IrsiCaixa.

A la tarda, seminari obert a la societat
En el marc de l’HIVACAT Symposium 2012, HIVACAT organitza enguany, seguint la proposta del seu Consell Assessor Comunitari, un seminari adreçat a la comunitat per donar a conèixer els darrers avenços entorn al VIH/sida i el desenvolupament d'una vacuna. El seminari està obert a tothom i per assistir-hi només cal registrar-se prèviament mitjançant un formulari web.

Pep Coll i Beatriz Mothe, ambdós investigadors d’IrsiCaixa i metges de la Unitat de VIH de l’Hospital Germans Trias, faran una introducció als conceptes de VIH i sida des d’una perspectiva científica i històrica i parlaran de la recerca de la vacuna i altres estratègies per a la curació del VIH. També hi haurà una presentació sobre programes educatius per divulgar la recerca entorn al VIH/sida a càrrec de Rosina Malagrida, responsable de comunicació i difusió de la ciència d’IrsiCaixa.

 

Consulta el programa complet de l’HIVACAT Symposium 2012 i del 1r seminari entorn al VIH/sida i la recerca de la vacuna adreçat a la comunitat

 


Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: