La Setmana de la Ciència a IrsiCaixa

Més notícies Notícies
15/11/2013

La Setmana de la Ciència a IrsiCaixa

  • IrsiCaixa participa a la 18a Setmana de la Ciència de Catalunya amb dues jornades de divulgació científica i prevenció de la sida amb estudiants de secundària i un curs d’actualització científica per a professors.
  • La 18a Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Fins al 24 de novembre, s’han organitzat un gran nombre d’activitats de divulgació científica arreu de Catalunya, com ara jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs i tallers científics.

IrsiCaixa participa a la 18a Setmana de la Ciència a Catalunya amb tres activitats de divulgació científica adreçades a estudiants i a professors de secundària, a Badalona i a La Garriga.

 

Divulgació i prevenció de la sida
D’una banda, el proper dijous 21 de novembre, s’han organitzat dues sessions de divulgació científica i prevenció de la sida amb estudiants de secundària. El metge i investigador Roger Paredes conduirà una sessió participativa a Badalona, Cap a l’eradicació de la sida!, en el marc de la jornada conjunta Salut és Recerca, organitzada per l’Institut i l’Hospital Germans Trias, on s’ubica IrsiCaixa. Hi assistiran més de 250 alumnes de diferents instituts badalonins. A més, durant tota la setmana, els tres vestíbuls d’entrada del Germans Trias comptaran amb una exposició que reflecteix les investigacions més recents que s’han dut a terme al campus.

 

De la seva banda, Pep Coll, també metge i investigador, visitarà La Garriga. Utilitzant els materials d’IrsiCaixa Divulgació, convidarà els alumnes de Batxillerat a respondre preguntes com És el mateix el VIH que la sida? Quanta gent està infectada pel VIH? Texposes a algun risc davant aquest virus?, a autoavaluar-se amb un format molt dinàmic i a participar en un debat.

 

Aquestes sessions formen part del Programa de divulgació i prevenció de la sida impulsat conjuntament per IrsiCaixa i l'Obra Social "la Caixa", que inclou un portal educatiu i activitats presencials en diferents formats dirigides a estudiants i professors de 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius Superiors.

 

La revolució biotecnològica s’apropa a Badalona
Així mateix, durant els mesos de novembre i desembre tindrà lloc al Centre de Recursos Pedagògics de Badalona el 4rt curs d’Xplore Health per a professorat de secundària. El curs se centra entorn a “La Revolució Biotecnològica” i té com a objectiu facilitar al professorat una actualització científica entorn a la temàtica així com una àmplia varietat d’eines multimèdia, jocs de debat i protocols d’experiments per apropar els darrers avenços de la recerca en biotecnologies a les aules. El curs farà ús del portal educatiu europeu Xplore Health i també oferirà una sessió sobre com fomentar la indagació en l’ensenyament en ciències. El curs està organitzat conjuntament per la Unitat de Difusió de la Recerca Biomèdica d’IrsiCaixa (UDR Bio) i l’Obra Social “la Caixa”, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

La UDR Bio d’IrsiCaixa

Aquestes sessions en el marc de la Setmana de la Ciència 2013 formen part dels Programes d'Educació i Divulgació la UDR Bio d’IrsiCaixa entorn a diferents àrees de la recerca biomèdica. El seu objectiu és promoure la cultura científica, implicar als ciutadans en la recerca, reduir el distanciament del món de la investigació i el de l'ensenyament i inspirar futurs investigadors.

 

La Unitat treballa en col·laboració amb altres fundacions, centres de recerca, institucions públiques i organitzacions de la societat civil per promoure allò que la Unió Europea (UE) ha definit al programa Horizon 2020 com a Recerca i Innovació Responsable (RRI, per les seves sigles en anglès). En aquest marc, la recerca s'ha de portar a terme  "per i amb la societat”.

 

Més informació sobre la UDR Bio
Més informació sobre la Setmana de la Ciència 2013

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: