La Fundació ”la Caixa” i IrsiCaixa impulsen el Coronavirus Community Lab, el primer projecte de ciència ciutadana per millorar la salut integral

Més notícies Notícies
01/04/2020

La Fundació ”la Caixa” i IrsiCaixa impulsen el Coronavirus Community Lab, el primer projecte de ciència ciutadana per millorar la salut integral

El Coronavirus Community Lab és una iniciativa d’EduCaixai el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa que convida la ciutadania a presentar propostes de canvi basades en l’evidència que millorin la salut integral de la seva comunitat.

Davant la crisi sanitària més gran del segle, la Fundació ”la Caixa”, a través del seu programa EduCaixa i el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa, posa en marxa el Coronavirus Community Lab, la primera iniciativa participativa que convida la població a presentar projectes de ciència ciutadana que millorin la gestió de la crisi del coronavirus a la comunitat a escala urbana.

Dirigit especialment a alumnes i docents de 2n cicle d’ESO i Batxillerat, i també a famílies i adults de tot Espanya i Portugal, el Coronavirus Community Lab els ofereix l’oportunitat de contribuir a l’apoderament i la mobilització de la seva comunitat  més  propera  (família, centre educatiu, comunitat de veïns, barri, associació...), estudiar la situació particular d’una manera holística i explorar i implementar solucions per millorar la seva salut integral: la salut física i mental, la socialització, la nutrició, el descans, l’activitat física, etc. Aquest programa també vol donar resposta a problemes que afectin a diferents comunitats com per exemple a joves afectats emocionalment per la situació o amb dificultats per seguir les activitats educatives a causa d’un limitat accés a les TIC.

El propòsit principal d’aquesta iniciativa és la creació d’un repositori on s’acolliran totes les iniciatives de ciència ciutadana per donar-los visibilitat, difusió i fomentar així sinergies i crear una xarxa de solucions a l’abast de tothom.

A més, es premiaran les tres millors iniciatives amb oportunitats de formació en  línia amb l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i sis kitsd’eines TIC (dues per premi) perquè els equips guanyadors puguin ajudar famílies de la comunitat en risc d’exclusió social. El termini de  presentació dels projectes, oberta tot Espanya i Portugal, és del’1 d’abril al 12 de juny.

 

El Coronavirus Community Lab convida els ciutadans a convertir-se en agents de canvi davant la crisi sanitària més gran del segle XXI

La proposta de treball del Coronavirus Community Lab inclou activitats d’aprenentatge servei, de recerca participativa i d’acció comunitària, i està estructurada en quatre blocs:

  • Creació d’un Comitè de Salut Comunitària.
  • Informació i apoderament per convertir-nos en agents de canvi.
  • Estratègies per posar fi a la pandèmia: recomanacions i anàlisi de problemes i solucions.
  • Com puc contribuir a millorar la gestió de la pandèmia del coronavirus?


A més, hi ha dues opcions de participació:

  • Si ja es té una solució per millorar la gestió de la crisi del coronavirus, proposar l’acció enviant un vídeo que es compartirà a xarxes.
  • Elaborar un projecte de ciència ciutadana per dissenyar solucions d’acció comunitària. Com? Mobilitzant la comunitat i codissenyant solucions d’impacte basades en l’evidència.

 

Tota la informació i inscripcions: https://www.educaixa.com/es/coronavirus-community-lab

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: