CORONAVIRUS COMMUNITY LAB

CORONAVIRUS COMMUNITY LAB

EduCaixa i el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa et convida a participar en el CORONAVIRUS COMMUNITY LAB

  • Vols contribuir a millorar la gestió de la crisi del Coronavirus en el teu entorn?
  • Converteix-te en un agent promotor de canvis per ajudar a la teva comunitat!
  • Proposta per a famílies, adults, alumnat i professorat de 2n Cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

Estem vivint una situació excepcional enfront de l’expansió del Coronavirus. L’Organització Mundial de la Salut ha declarat que ens trobem davant d’una pandèmia a escala mundial. La comunitat científica s’esforça per guanyar dia a dia coneixement sobre el virus, possibles vacunes o tractaments, i estratègies per gestionar la crisi, però en aquest moment no disposem de la informació necessària per treure conclusions definitives.

Per fer front a aquesta situació, el govern d’Espanya ha declarat l’estat d’alarma, que implica el seguiment estricte d’unes mesures especials. Aquestes mesures inclouen el confinament a casa de la majoria de la població, que només pot sortir per adquirir productes essencials com medicaments i menjar.

També poden sortir de casa els ciutadans dedicats a dispensar suport i cures sanitàries de la resta de la població. En cas d’haver de sortir de casa, hem de protegir-nos i protegir als altres seguint unes mesures bàsiques d’higiene.

Seguir aquestes recomanacions generals és bàsic per no saturar el sistema sanitari.

Aquestes són recomanacions que s’apliquen per igual a tota la ciutadania, i nosaltres ens preguntem, però:

És fàcil per a tots seguir aquestes recomanacions? Quins problemes estan causant en els àmbits de la salut, econòmic, social, etc., entre la ciutadania? Estem prou informats? Quines solucions s’estan oferint per fer front a les diferents situacions en què es troba la ciutadania? Podem contribuir nosaltres des de la nostra comunitat? Com podem mobilitzar-nos per ajudar a millorar la gestió d’aquesta crisi en el nostre entorn més immediat?

El Coronavirus Community Lab és una proposta perquè puguis mobilitzar a la teva comunitat i apoderar amb coneixement i competències per junts explorar la vostra situació particular i implementar solucions amb l’objectiu de millorar la salut de la comunitat en un sentit ampli: la salut física i mental, la socialització, la nutrició, el descans, l’activitat física, etc.

Junts actuareu com a investigadors explorant la situació que vivim, i ajudareu a generar propostes de canvi i millores basades en l’evidència.
 

Anima’t a participar! Amb els projectes que es presentin:

  • Es crearà un repositori amb totes les iniciatives de Ciència Ciutadana, i se’ls donarà màxima visibilitat i difusió per fomentar sinergies i crear així una xarxa de solucions i millores a l’abast de tots.
  • A més, es premiaran les tres millors iniciatives amb oportunitats de formació en línia i dos kits d’eines TIC per a la comunitat.
     

Més informació

educaixalivinglab_cat.jpg

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: