El projecte europeu RBDCOV estudiarà la vacuna d’HIPRA contra la COVID-19 en infants, adolescents i pacients immunocompromesos

Més notícies Notícies
20/01/2022

El projecte europeu RBDCOV estudiarà la vacuna d’HIPRA contra la COVID-19 en infants, adolescents i pacients immunocompromesos

Finançat pel programa Horizon Europe, RBDCOV provarà l'eficàcia, tolerabilitat i seguretat de la vacuna de proteïna recombinant de HIPRA contra la COVID-19

“RBD Dimer recombinant protein vaccine against SARSCoV2” (RBDCOV) és un nou projecte, en el marc del programa Horizon Europe, que està liderat per la farmacèutica biotecnològica HIPRA. Engegat l'1 de desembre, l'objectiu de RBDCOV és provar l'eficàcia, tolerabilitat i seguretat de la vacuna recombinant COVID-19 d’HIPRA en població infantil (incloent-hi adolescents) i en persones immunocompromeses. Els assaigs tindran una durada de 2 anys i mig.

Per dur a terme aquest projecte, HIPRA treballarà amb un consorci internacional que inclou la participació d'IrsiCaixa i d'empreses i institucions de cinc països europeus: Espanya (IrsiCaixa, Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron, Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS), IDIBAPS, IDIBGI, ASPHALION, VINCES CONSULTING, ZABALA INNOVATION), Regne Unit (VERISTAT INTERNATIONAL), Itàlia (FONDAZIONE PENTA), Alemanya (EUROPEAN AIDS TREATMENT GROUP), i Turquia (METPHARM ARASTIRMA GELISTIRME SAGLIK DANISMANLIK). El projecte gestionarà un pressupost de 9.779.211,25 euros.
 

Perllongar la protecció de persones immunocompromeses

El projecte RBDCOV preveu la realització de dos assaigs clínics, un en un grup de persones amb el sistema immune compromès i un segon estudi en un o varis grups de nens i adolescents. El projecte RBDCOV contribuirà al desenvolupament de la vacuna d’HIPRA, que té per objectiu protegir de la COVID greu incloent les persones immunocompromeses i garantir una resposta immunitària a llarg termini.

Així mateix, el projecte també contempla que la vacuna sigui accessible per a les campanyes de vacunació a tot el món gràcies a la seva conservació entre 2 i 8º C, que facilita el seu emmagatzematge i distribució.
 

La vacuna d’HIPRA

La vacuna contra la COVID-19 que està desenvolupant HIPRA és una vacuna de proteïna recombinant adjuvada, basada en un heterodímer de fusió del domini d'unió al receptor (RBD) que conté les variants B.1.1.7 (alfa) i B.1.351 (beta) del SARS-CoV-2.
 

RBDCOV i l'impuls a la innovació contra la COVID-19 a Europa

El programa marc Horizon Europe és el programa europeu més gran de recerca i innovació (2021-2027), i entre les seves prioritats figura el suport a la recerca urgent sobre el coronavirus i les seves variants. La Comissió Europea ha seleccionat onze projectes en què participaran 312 equips de recerca de 40 països. RBDCOV és un dels projectes seleccionats que donarà suport a assaigs clínics per a una nova vacuna que pugui arribar més enllà de les fronteres d'Europa, creant vincles amb altres iniciatives europees.

La mateixa comissària europea d'Innovació i Investigació, Mariya Gabriel, va anunciar l’any passat l’aprovació del projecte RBDCOV juntament amb 10 iniciatives més, destacant que la inversió en innovació és clau per afrontar la lluita contra la crisi del coronavirus i enfortir les infraestructures de recerca actuals per a l'actual pandèmia i futures crisis.

Podeu seguir totes les novetats del projecte RBDCOV a les seves xarxes socials (Twitter i LinkedIn).

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: