Una sessió de divulgació científica i prevenció de la sida inaugura les XXVI Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari de Badalona

Més notícies Notícies
29/02/2012

Una sessió de divulgació científica i prevenció de la sida inaugura les XXVI Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari de Badalona

• Una xerrada a càrrec d’una investigadora de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i un debat sobre les vies de transmissió del VIH/sida han donat el tret de sortida a les XXVI Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari de Badalona.

  

• 190 alumnes de tres centres de la ciutat (l’Institut Ventura Gassol, l’Institut Enric Borràs i el Col·legi Nostra Senyora de l’Assumpció) han assistit a la sessió, que ha tingut lloc aquest matí a l’auditori de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.
 

• Després de reflexionar sobre el grau de risc al qual s’exposen els joves, s’ha parlat de les vies de transmissió del VIH i de la recerca actual en VIH/sida i s’ha conduït un debat sobre prevenció i aspectes ètics de la malaltia. El testimoni d’un pacient infectat pel virus, que ha explicat com la sida li ha canviat la vida, ha completat la sessió.

 

Les Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari de Badalona han començat aquest matí amb una sessió de divulgació científica i prevenció de la sida a càrrec de la investigadora d’IrsiCaixa Marta Curriu. L’acte forma part del programa de divulgació científica i prevenció de la sida impulsat per IrsiCaixa i l’Obra Social “la Caixa”, dirigit a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius. El seu principal objectiu és difondre els conceptes bàsics del VIH/sida i la recerca en aquest camp, per fomentar la prevenció de la sida i les noves vocacions científiques.

Montse Falcó, membre de la Comissió Organitzadora de les Jornades Científiques, ha donat la benvinguda als assistents i ha recordat que “un dels principals objectius d’aquestes jornades és apropar la recerca als joves i que ho vegin com una professió a la qual dedicar-s’hi en el futur”. A l’acte han assistit Juan Fernández, regidor d'Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona, i David Gómez, regidor de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament de Badalona.

IrsiCaixa apropa la recerca de la sida als estudiants de Badalona
Per segon any consecutiu, IrsiCaixa col·labora en les Jornades oferint als estudiants la possibilitat d’apropar-se a la recerca del VIH/sida i de treballar sobre la prevenció. En aquesta edició, la investigadora d’IrsiCaixa Marta Curriu ha conduït una xerrada titulada “Que saps del VIH i de la sida?” sobre la diferència entre el virus (VIH) i la malaltia que causa (la sida), el seu origen i la seva història, els fàrmacs i la recerca de la vacuna. Els estudiants han avaluat el seu grau de risc de contagi pel VIH contestant a un qüestionari sobre les vies de transmissió. També se’ls ha demanat aixecar cartolines verdes (per dir que sí) i vermelles (per dir que no) per respondre a preguntes sobre aspectes ètics de la malaltia.

Per últim, una persona infectada pel VIH ha explicat com la sida li ha canviat la vida. Els joves han seguit molt atents tot allò que els ha contat el pacient, que també els ha animat a cursar carreres científiques per trobar solució a malalties com la que ell pateix.

El regidor d’Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona, Juan Fernández, ha clos l’acte i ha aprofitat per incidir en la importància del coneixement sobre la sida i la prevenció, una malaltia que “no és exclusiva de determinats barris, d’alguns col·lectius o de persones drogoaddictes”.

 

Les Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari de Badalona
Les Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari de Badalona consisteixen en una exposició pública dels treballs d’investigació duts a terme per l’alumnat de la ciutat. Aquesta exposició oral va adreçada, principalment, a l’alumnat de batxillerat i cicles formatius, al professorat i a la comunitat educativa en general. Aquest any seran els dies 20, 21 i 22 de març.

 

Des de fa més de 10 anys, la Comissió Organitzadora de les Jornades Científiques (CRP de  Badalona, Àrea d’Educació Esports i Joventut, Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Escola del Mar i Escola de Natura) inaugura les jornades amb conferències de divulgació d’un/a professional que està fent recerca puntera a Catalunya.

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: