S’inicia la segona edició del programa IrsiCaixa Divulgació

Més notícies Notícies
20/06/2012

S’inicia la segona edició del programa IrsiCaixa Divulgació

  • IrsiCaixa i l’Obra Social “la Caixa” amplien l’oferta del seu Programa de divulgació i prevenció de la sida per al curs vinent. Les principals novetats: més sessions a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i, per primer cop, a Madrid.
  • Ja es poden fer les inscripcions per a les activitats presencials: Jornades participatives de divulgació i reflexió, Tallers d’experiments - Investiga la vacuna del VIH i Sessions d’actualització científica i presentació de recursos.
  • El Programa també ofereix la possibilitat de treballar des de l’aula a través del portal web IrsiCaixa Divulgació.

L’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa treballa ja en la segona edició del Programa de Divulgació i Prevenció de la Sida, impulsat conjuntament amb l’Obra Social “la Caixa”. “L’objectiu és doble”, explica la responsable del projecte, Rosina Malagrida, “d’una banda, divulgar els conceptes bàsics entorn al VIH/sida i a la recerca en aquest camp de la mà dels mateixos investigadors i, alhora, fomentar la prevenció de la malaltia i les vocacions científiques”.

 

Consolidació del programa
Imatge d'una de les Jornades de divulgació i reflexió al CosmoCaixa de Barcelona. Abril 2012El passat curs, uns 700 estudiants i professors de tot Catalunya van participar en les activitats presencials, a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. La bona acollida ha estat clau per repetir i renovar aquesta proposta educativa. El curs vinent hi haurà més sessions a totes les capitals catalanes i, si la demanda supera les previsions, s’ampliarà el calendari. A més a més, a l’abril hi haurà, per primera vegada, una Jornada participativa de divulgació i reflexió al CosmoCaixa de Madrid.

 

Una altra de les novetats del proper curs serà la itinerància del taller d’experiments Investiga la vacuna del VIH, que arribarà a Lleida, a Tarragona i a Girona, i que se sumarà al del CosmoCaixa de Barcelona. Els estudiants que hi participin podran treballar amb un candidat a vacuna real, amb els mateixos instruments que utilitzen els científics als laboratoris d’IrsiCaixa, ubicats a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

 

Doble benefici per als docents
Els professors de 4t d’ESO, de Batxillerat o de Cicles Formatius Superiors es poden beneficiar del programa per partida doble. No només poden assistir amb els seus alumnes a una de les Jornades participatives de divulgació i reflexió i al taller d’experiments de vacuna del VIH, sinó que també se’ls ofereix l’oportunitat de posar al dia els seus coneixements científics, en una sessió de treball amb investigadors en què, alhora, se’ls presenta els recursos amb què poden complementar el treball a classe.

 

Així mateix, el Programa ofereix la possibilitat de treballar des de l’aula amb les eines multimèdia i les propostes didàctiques mitjançant el portal web IrsiCaixa Divulgació, que convida als estudiants i als professors a participar en la divulgació i compartir les seves experiències.

 

Satisfacció dels organitzadors

“És molt gratificant fer arribar la nostra feina a la societat, que és per a qui al cap i a la fi treballem”, afirma el Dr. Julià Blanco, investigador d’IrsiCaixa que ha moderat algunes de les jornades amb estudiants. “No només investiguem el VIH/sida”, reflexiona, “sinó que utilitzem aquest coneixement per prevenir noves infeccions i fomentar vocacions científiques que en el futur podrien ajudar a eradicar la sida”.

 

Consulta el calendari 2012/2013!

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: