Pla per impulsar la ciència i la innovació a Barcelona

Més notícies Notícies
21/01/2019

Pla per impulsar la ciència i la innovació a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Bancària ”la Caixa” signen una aliança per potenciar el Pla Barcelona Ciència i convertir la ciutat en la capital europea de la recerca i la innovació | Es crearà el Barcelona - "la Caixa" Living Lab, que tindrà com a punt de partida les experiències dels Living Lab d'IrsiCaixa i d'ISGlobal, que inclouen un ampli ventall d’iniciatives dins el camp de la recerca i la salut

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, han signat una aliança per convertir Barcelona en referent europeu en recerca i innovació responsable. Aquesta col·laboració publico-privada té l’objectiu d’impulsar la recerca i la innovació d’excel·lència existent, ampliar-la i reforçar-la amb noves línies d’actuació i amb la participació ciutadana. 

L'acord subscriu dues grans línies d'actuació: la convocatòria municipal de subvencions a projectes de recerca per un milió d'euros, aportats conjuntament per l'Ajuntament i "la Caixa" i la creació del programa Barcelona - "la Caixa" Living Lab-laboratori de recerca i participació ciutadana-. En aquest sentit, com a punt de partida s'agafarà l'experiència dels Living Lab d'IrsiCaixa i d'ISGlobal en el camp de la ciència generada amb la societat civil i altres agents.


Barcelona - ”la Caixa” Living Lab, nova plataforma d’innovació ciutadana

Els reptes socials d'avui dia són complexos i multifactorials, la qual cosa fa més necessària que mai la participació i interrelació entre diversos agents, com ara gestors, ciutadania, investigadors i societat civil, per tal de millorar la governança en recerca. El programa Barcelona - ”la Caixa” Living Lab vol ser el punt de trobada entre totes aquestes parts i un lloc on es reculli l’opinió ciutadana sobre els aspectes científics actuals. La nova plataforma acollirà iniciatives de participació pública en recerca i de codisseny d’agendes en temes d’investigació i innovació.

Les activitats es duran a terme a CosmoCaixa i també a l’entorn de dos espais municipals de referència en innovació ciutadana de l’Ajuntament, com el Centre d’Innovació Urbana Ca l’Alier i la Fabra i Coats. El punt de partida seran les experiències dels Living Labs d'IrsiCaixa i d'ISGlobal, que inclouen un ampli ventall d’iniciatives dins el camp de la recerca i la salut. A aquesta nova plataforma ”la Caixa” hi destinarà 600.000 euros al llarg de tres anys.
 

Subvencions de l’Ajuntament a projectes de recerca innovadors en envelliment, i mobilitat i medi ambient

Les subvencions, que es publicaran al març, aniran a projectes de recerca de solucions innovadores en els àmbits de l’envelliment i la qualitat de vida, i de la mobilitat i el respecte i protecció del medi ambient, amb l’objectiu prioritari de contribuir a la modernització de la ciutat de Barcelona, en el marc dels objectius que presideixen les accions de la UE i a nivell mundial. Es pretén, alhora, incorporar la transformació tecnològica en l’atenció a la ciutadania, i afavorir que les propostes sorgeixin de la col·laboració d’un mínim de tres institucions per assolir una millor cooperació entre les entitats de recerca i transferència, les empreses, i les associacions ciutadanes, creant xarxes de desenvolupament de coneixement on els implicats es relacionin profitosament amb altres institucions.

L’Ajuntament de Barcelona organitzarà aquesta primera convocatòria de subvencions fins a un milió d’euros en total, on la Fundació Bancària “la Caixa” en farà una aportació d’un total de 400.000€ a distribuir en aquests dos anys (2019 i 2020).


 

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: