IrsiCaixa col•labora amb la formació d’investigadors a Sudàfrica

Més notícies Notícies
09/03/2011

IrsiCaixa col•labora amb la formació d’investigadors a Sudàfrica

  • La investigadora Julia G Prado viatja a la ciutat de Durban per aplicar el coneixement actual sobre el VIH al virus de subtipus C

Una investigadora d’IrsiCaixa, Julia G Prado, ha viatjat recentment a Sudàfrica per contribuir a la formació d’investigadors a la Universitat de Kwazulu Natal, a la ciutat de Durban. La col•laboració s’ha dut a terme durant dues setmanes en el marc de l’HIV Pathogenesis Programme del Doris Duke Medical Research Institute, amb l’objectiu d’aplicar el coneixement actual sobre el VIH al virus de subtipus C, el més extès a Sudàfrica.

La investigació actual en VIH s’ha desenvolupat sobretot al voltant del subtipus B, que afecta principalment el món occidental, mentre que el subtipus C és encara força desconegut. La participació de Prado, en col•laboració amb la investigadora sudafricana Michelle Gordon, ha permès aplicar les tècniques de laboratori utilitzades a IrsiCaixa per estudiar els nous patrons de mutacions del subtipus C al tratament antirretroviral i com aquestes afecten la resistència del virus als fàrmacs i la biologia del virus.

Sudàfrica és un dels països del món més afectats pel VIH. Concretament a la ciutat de Durban hi ha zones on la prevalença de l’epidèmia és del 60%, i afecta sobretot noies joves en edat fèrtil i homes adults. Al cost del tractament (incloent-hi la medicació, la monitorització dels pacients i els nous fàrmacs), s’hi afegeixen problemes socials i culturals d’estigmatització de les persones seropositives.

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: