IrsiCaixa celebra la Setmana de la Ciència 2014

Més notícies Notícies
13/11/2014

IrsiCaixa celebra la Setmana de la Ciència 2014

L’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa se suma, un any mes, a la Setmana de la Ciència (SC'14), que se celebrarà del 14 al 23 de novembre, amb activitats de divulgació científica arreu de Catalunya. Bonaventura Clotet, director d’IrsiCaixa, la inaugurarà el dilluns 17 de novembre, amb una conferència sobre la vacuna de la sida, al Parlament de Catalunya

 

Sota el títol, «Podrem eradicar la infecció per VIH en les persones infectades? Paper de la vacuna terapèutica», Clotet farà un repàs de l’estat actual de la recerca de la vacuna de la sida al món, i se centrarà en els avenços d’IrsiCaixa en aquest camp, una de les línies de recerca prioritàries de l’institut que dirigeix. L’acte tindrà lloc al Parlament, a les 10h, i està obert al públic general, tot i que cal reservar entrada. L’acte inaugural anirà seguit, al Palau del Parlament, d’un dels esdeveniments centrals de la Setmana de la Ciència: la jornada Vacunes, ciència i societat.

 

Fomentar vocacions científiques, un dels objectius de la SC’14

Un dels grans reptes de la Setmana és impulsar el coneixement de la ciència i les vocacions científiques entre els estudiants d’ESO, entre els quals hi ha els nostres investigadors del futur. Per això, al llarg de la Setmana, els investigadors d’IrsiCaixa conduiran activitats participatives de divulgació científica i prevenció de la sida a Lleida, Badalona i Vic.

 

 

Dijous 20 de novembre, la investigadora i metgessa Bea Mothe convidarà estudiants de secundària de Lleida a participar en una jornada participativa de divulgació i reflexió entorn al VIH/sida utilitzant eines multimèdia de la web IrsiCaixa Divulgació, i a participar en un debat sobre la tolerància envers les persones que viuen amb el VIH. Aquesta jornada a CaixaForum Lleida forma part del programa de divulgació i prevenció de la sida impulsat conjuntament per IrsiCaixa i l'Obra Social "la Caixa", que inclou activitats presencials dirigides a estudiants de 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius Superiors; també sessions per a professors.

 

Així mateix, IrsiCaixa participarà als actes organitzats pel Campus Can Ruti en el marc de la SC'14. L’investigador Roger Paredes intervindrà a la jornada ‘A Can Ruti fem recerca’ per avaluar, mitjançant una dinàmica participativa i de forma confidencial, el grau de risc al qual s’exposen els més de 200 estudiants de secundària de Badalona que hi assistiran. Paredes és investigador d’IrsiCaixa i de la Fundació Lluita contra la Sida, i metge de la Unitat de VIH de l’Hospital Germans Trias, on s’ubiquen ambdues institucions dedicades a la recerca bàsica i clínica del VIH/sida, i a l’atenció integral que les persones VIH positives.

 

De la seva banda, el professor ICREA d’IrsiCaixa Javier Martínez-Picado impartirà una conferència a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC): Hola, sóc virus? Concretament el VIH-1. Martínez-Picado també és professor de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC, impulsada per IrsiCaixa, la Fundació Lluita contra la Sida i la UVic-UCC.

 

Consulta les activitats al nostre calendari! Més informació

Web oficial de la Setmana de la Ciència: setmanaciencia.fundaciorecerca.cat

 

 

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: