IrsiCaixa assisteix a la signatura de l’acord de col·laboració entre la Fundació Lluita contra la Sida i Aid for Aids a Nova York

Més notícies Notícies
04/11/2013

IrsiCaixa assisteix a la signatura de l’acord de col·laboració entre la Fundació Lluita contra la Sida i Aid for Aids a Nova York

  • El director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Bonaventura Clotet s’ha desplaçat a Nova York a la signatura d’un acord de col·laboració entre la Fundació Lluita contra la Sida (FLS), entitat que presideix, i la fundació Art for AIDS (AFA).
  • Ambdues fundacions treballaran juntes per la prevenció i educació del VIH/sida, així com per aconseguir finançament per a la recerca d'una vacuna.
  • Durant l’acte de signatura, celebrat avui a Nova York, el professor ICREA d’IrsiCaixa i director científic d’HIVACAT, Christian Brander, ha exposat els darrers avenços en la recerca de la vacuna de la sida, presentats al congrés mundial de la vacuna de la sida AIDS Vaccine 2013, celebrat a l’octubre a Barcelona.
  • Els fons obtinguts faran possible que més pacients puguin beneficiar-se dels serveis de l’FLS, incloent la participació en assaigs clínics, que es porten a terme en col·laboració amb IrsiCaixa.

La Fundació Lluita contra la Sida i la fundació Aid for Aids han signat aquest matí a Nova York un acord de col·laboració per treballar juntes per la prevenció i educació entorn al VIH/sida, i aconseguir finançament per a la recerca d'una vacuna. L'acte ha tingut lloc al Museu de la Ciutat de Nova York, amb la presència del fundador d’Aid for Aids, Jesús Aguais, i Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra la Sida i director d’IrsiCaixa.

 

La primera gran acció conjunta, apadrinada pel cantant Miguel Bosé, ambaixador de la Fundació Lluita contra la Sida, serà la campanya Be a hero que busca recaptar 1 milió de dòlars abans de l'1 de desembre a favor de la lluita contra la sida coincidint amb el dia mundial d'aquesta malaltia.

 

Un model únic: del laboratori al pacient
Bonaventura Clotet ha explicat que aquest acord ajudarà a fer avançar la recerca que es duu a terme a l’FLS. “Els nostres objectius són”, ha afirmat Clotet, “la recerca, l’assistència i l’estudi de la infecció per VIH”. Aquesta campanya conjunta amb AFA permetrà ajudar a més pacients perquè puguin beneficiar-se dels serveis de l’FLS, incloent la participació en assaigs clínics amb medicaments innovadors, alguns dels quals es duen a terme en col·laboració amb IrsiCaixa.

 

“El nostre és un model que abasta recerca bàsica, la que es realitza en el laboratori, a IrsiCaixa, i la clínica, a la Unitat de VIH de l’Hospital Germans Trias, on desenvolupa la seva activitat la Fundació Lluita contra la Sida, al costat d’uns 3.000 pacients, que compten amb professionals de la salut i investigadors, que treballen en col·laboració amb la comunitat”, ha afegit Clotet.

 

A l'acte d'avui també ha participat el professor de Recerca ICREA d’IrsiCaixa i Director Científic del Programa HIVACAT per a la Recerca de la Vacuna del VIH, Christian Brander. Brander ha resumit els avanços presentats al congrés mundial de la vacuna de la sida AIDS Vaccine 2013, celebrat el passat mes d'octubre a Barcelona, advertint que “encara queden molts obstacles per superar. Els resultats són bons però no definitius, i una de les grans dificultats amb les quals batallem és el fet que el VIH sigui un virus amb gran capacitat de mutació".

 

 

Fes el teu donatiu: Sigues un heroi

 

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: