Investigadors d’IrsiCaixa recullen el premi Vanguardia de la Ciencia pel descobriment de la porta d'entrada del VIH al sistema immunitari

Més notícies Notícies
10/05/2013

Investigadors d’IrsiCaixa recullen el premi Vanguardia de la Ciencia pel descobriment de la porta d'entrada del VIH al sistema immunitari

  • Javier Martínez-Picado i Nuria Izquierdo Useros, investigadors de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l'Obra Social “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, han recollit el guardó que els acredita com a guanyadors del Premi Vanguardia de la Ciencia 2013, en un acte celebrat a La Pedrera, a Barcelona.
  • La recerca premiada ha permès descobrir la porta d’entrada del virus de la sida al sistema immunitari responsable de la seva propagació dins l’organisme, un enigma que la comunitat científica feia anys que intentava resoldre.
  • L’equip liderat per Javier Martínez-Picado treballa ja en la recerca d’una nova família de fàrmacs contra la sida que podria ser capaç de bloquejar aquesta via d’entrada i millorar així l’eficàcia dels tractaments actuals, cap dels quals actua en aquest mecanisme de propagació de la infecció.
  • El Premi Vanguardia de la Ciencia, una iniciativa conjunta del Grupo Godó i la Fundació Catalunya-La Pedrera, distingeix la recerca més destacada presentada per científics d'Espanya al 2012.

 

Els investigadors de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l'Obra Social “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Javier Martínez-Picado i Nuria Izquierdo Useros, van recollir ahir el guardó que els acredita com a guanyadors del Premi Vanguardia de la Ciencia 2013. Durant l’acte de lliurament, celebrat a La Pedrera, a Barcelona, el professor d’investigació ICREA d’IrsiCaixa Javier Martínez-Picado va tenir l’oportunitat de presentar la recerca liderada pel seu grup, que ha permès descobrir la porta d’entrada del virus de la sida al sistema immunitari, un enigma que la comunitat científica feia anys que intentava resoldre. 

 

La troballa ha obert les portes a una nova família de fàrmacs contra la sida que podria ser capaç de bloquejar aquestes molècules i millorar així l’eficàcia dels tractaments actuals, cap dels quals actua en aquest mecanisme de propagació de la infecció. 

 

La recerca d’IrsiCaixa: 1r premi Vanguadia de la Ciencia

Al desembre de 2012, IrsiCaixa va anunciar que els seus investigadors havien descobert una nova molècula que captura el virus de la sida, el VIH, i que permet la seva entrada a unes cèl·lules del sistema immunitari, anomenades cèl·lules dendrítiques, que actuen com un cavall de Troia a l’hora de dispersar el virus dins l’organisme.

 

El premi Vanguardia de la Ciencia

El premi Vanguardia de la Ciencia, una iniciativa conjunta del Grup Godó i la Fundació Catalunya-La Pedrera, distingeix la recerca més destacada presentada per científics d'Espanya al 2012, amb la intenció de donar visibilitat a la recerca d’excel·lència que es fa a Espanya. El guanyador es va escollir mitjançant un vot ponderat entre el públic i un comitè científic, en una tercera edició que ha batut el rècord de participació, amb més de 30.000 vots emesos. A la cerimònica d’ahir hi van assistir José Antich, director de La Vanguardia, el físic Lluís Torner, patró de la Fundació Catalunya-La Pedrera, així com representants de la Secretaria d’Universitat i Recerca de la Generalitat de Catalunya

 

 

Més informació: Vols conèixer millor la recerca liderada per IrsiCaixa?

 

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: