HIVACAT acollirà a l'octubre el congrés mundial de vacuna del VIH

Més notícies Notícies
26/07/2013

HIVACAT acollirà a l'octubre el congrés mundial de vacuna del VIH

La recerca mundial d'una vacuna que pugui frenar el VIH/sida és un dels grans reptes del nostre temps. L'esforç per descobrir aquesta eina definitiva de prevenció del VIH es troba en un dels seus moments més dinàmics des que va començar l'epidèmia. Un informe recent de la revista científica Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes (JAIDS) afirmava que la recerca de la vacuna del VIH es troba avui “en el punt més prometedor de les últimes dècades”.

 

Aquest any, el congrés de vacuna del VIH més important i prestigiós del món, l’AIDS Vaccine 2013, tindrà lloc a Barcelona del 7 al 10 d'octubre de 2013. En ell, s'abordaran temes com la recerca en anticossos capaços de neutralitzar el VIH, nous descobriments sobre el funcionament del sistema immunitari que permetran accelerar el desenvolupament d'una vacuna, així com noves dades sobre l'assaig clínic de la primera vacuna que ha demostrat una moderada protecció enfront de la infecció pel VIH, que s'ha dut a terme a Tailàndia.

 

Amb més de 2 milions i mig de noves infeccions l'any passat, és més necessari que mai trobar estratègies de prevenció segures i efectives contra el VIH, incloent l'eina de prevenció definitiva, una vacuna.

 

El programa de l’AIDS Vaccine 2013 inclou més de 400 presentacions orals i de pòsters amb els últims avanços i reptes de la recerca de la vacuna de la sida, així com sessions plenàries, programes paral·lels i sessions especials amb líders mundials en VIH.

 

L’AIDS Vaccine 2013 està organitzat per la Global HIV Vaccine Enterprise i per l'amfitrió local del congrés d'aquest any, el Programa Català per al Desenvolupament de la Vacuna de la sida HIVACAT, impulsat conjuntament per l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i el Servei de Malalties Infeccioses i Sida de l’IDIBAPS - Hospital Clínic de Barcelona, en coordinació amb Esteve i amb el suport de l'Obra Social “la Caixa”, dels departaments de Salut i d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Clínic.

 

 

Articles relacionats: HIVACAT pren el relleu a Boston del prestigiós congrés internacional AIDS Vaccine

Web del congrés: AIDS Vaccine 2013

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: