El 12% dels nens i nenes amb VIH desenvolupa un triple fracàs virològic

Més notícies Notícies
27/04/2011

El 12% dels nens i nenes amb VIH desenvolupa un triple fracàs virològic

Un estudi publicat a l’edició digital de la revista The Lancet conclou que el 12% dels nens i nenes amb VIH a Europa experimenten un triple fracàs virològic. L’estudi, liderat pel Medical Research Council del Regne Unit i en què hi ha participat l’investigador Roger Paredes, responsable del grup de recerca d’Epidemiologia Molecular d’IrsiCaixa, destaca que les combinacions d’antiretrovirals, que en la majoria dels adults aconsegueixen la supressió de la càrrega viral, són menys efectives en els infants.

 

Així doncs, en un de cada vuit nens i nenes, almenys un dels fàrmacs de les tres classes antiretrovirals principals (inhibidors de la proteasa, inhibidors de la transcriptasa i, dins d’aquests, anàlegs nucleòsids i no anàlegs) fracassa a l’hora de combatre el virus.

 

L’estudi es va dur a terme amb la col·laboració de 14 cohorts europees, entre les quals n’hi havia de l’Estat espanyol, i es van analitzar mostres d’un total de 1.007 nens i nenes seropositius europeus menors de 16 anys que s’havien infectat amb el VIH per via perinatal –a través de la mare o abans de néixer-.

 

Els resultats posen de manifest les dificultats per aconseguir una supressió viral a llarg termini en els nens i nenes, que hauran de prendre antiretrovirals durant tota la vida. Per aconseguir i mantenir la supressió viral és imprescindible identificar aviat el fracàs dels antiretrovirals, reforçar-ne l’adherència –sobretot en els adolescents que els comencen a prendre a partir dels 13 anys- i simplificar el tractament.

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: