Skip to main content
Close

Dos investigadors d’IrsiCaixa formaran part del Comitè Científic Assessor de la COVID-19 del Departament de Salut

virus-g5c3fefdb2_1280.png

Julià Blanco i Roger Paredes, d’IrsiCaixa, juntament amb tres membres més del Campus Can Ruti –Jordi Casabona, Oriol Mitjà i Clara Prats–, han estat escollits com a professionals de la salut per assessorar en el control de la pandèmia

El Departament de Salut ha constituït aquest dimarts 28 de setembre el Comitè Científic Assessor de la COVID-19, un òrgan assessor per a l’abordatge d’estratègies de control de la pandèmia a Catalunya, que actuarà amb independència de criteri en l’exercici de les seves funcions. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha escollit quatre professionals del Campus Can Ruti com a membres del nou Comitè, entre ells l’investigador principal a IrsiCaixa Julià Blanco i el metge i investigador principal a IrsiCaixa Roger Paredes, així com el director científic del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les ITS i el VIH de Catalunya (CEEISCAT) Jordi Casabona, el metge del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias Oriol Mitjà i la professora agregada de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Clara Prats.

El Comitè Científic Assessor de la COVID-19 actuarà, d’acord amb el seu coneixement científic, en la determinació de les estratègies de control de la COVID-19 del Departament de Salut i emetrà recomanacions i propostes sobre l’abordatge de la problemàtica que la pandèmia planteja. El Comitè està format per un mínim de 20 i un màxim de 35 persones professionals de reconegut prestigi en el camp de la sanitat, la medicina i les ciències de la salut, així com les ciències socials, jurídiques i econòmiques. Tots els seus integrants són nomenats per un període de tres anys.

La independència de criteri en el funcionament del Comitè és una garantia de servei de la ciutadania. Per assegurar l’operativitat del Comitè es preveu que, a més d'en sessió plenària, el Comitè actuï també en comissions de treball. Els membres es reuniran en sessió ordinària, com a mínim, una vegada cada trimestre i, sempre que ho requereixi el conseller/a de salut o el secretari/ària de salut pública, ho faran en sessió extraordinària.

La creació d’aquest comitè s’avé amb els consells de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que considera que el fet de comptar amb un comitè científic assessor de caràcter independent és una bona pràctica per als governs en la gestió de la pandèmia.

 

8bc0e215-ee85-41be-8d8d-a7266bd4123f_0.jpeg

 

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: