Comencen els cursos d'actualització científica i presentació de recursos per a professors de Secundària

Més notícies Notícies
16/10/2013

Comencen els cursos d'actualització científica i presentació de recursos per a professors de Secundària

Durant aquest curs 2013-14 l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”, organitza un cicle de cursos d’actualització científica i presentació de recursos entorn a VIH/sida. Els cursos consten d’una presentació a càrrec d’un investigador d'IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La presentació actualitzarà el coneixement dels assistents de la infecció pel Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH), un virus “jove” descobert fa només 30 anys, però que ha infectat ja més de 75 milions de persones, de les quals més de 36 milions han mort com a conseqüència de la Síndrome d’Immunodeficència Adquirida (sida). La recerca científica del VIH és un camp d’intensa activitat, adobat d’èxits i d’obstacles que seran discutits durant la presentació. Es parlarà de l’origen del VIH, de les parts que el conformen i de com ens infecta, de l’epidèmia causada, de l’evolució de tractaments que malgrat la seva eficàcia no curen la malaltia i de la complexitat de generar vacunes.

A continuació, es presentaran recursos multimèdia, adreçats a alumnes d’entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat, que IrsiCaixa ha desenvolupat, que es poden consultar a www.irsicaixa.es/divulgacio i a www.xplorehealth.eu* i que contenen continguts lligats a diferents àrees del currículum.

També es donaran a conèixer les activitats presencials que s’ofereixen per a estudiants des del Programa de Divulgació i Prevenció de la Sida que impulsen conjuntament l’Obra Social “la Caixa” i IrsiCaixa. Aquestes activitats inclouen conferències de divulgació i reflexió (“Què en saps del VIH i de la sida? Divulgant recerca i fomentant la prevenció") o els tallers d’experiments (“Investiga la vacuna del VIH!”).

Durant el curs els assistents tindran l’oportunitat de fer aquest taller d’investigació, en què es reprodueix part de la recerca que es duu a terme als laboratoris de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, per tal d’analitzar substàncies candidates a formar part d’una vacuna contra la sida. Es durà a terme una electroforesis per analitzar mostres reals d’un candidat a vacuna de la sida descobert per d’IrsiCaixa.

 

* Els webs IrsiCaixa Divulgació i Xplore Health ofereixen eines interactives de formats tan diversos com vídeos, experiments virtuals, exercicis didàctics, jocs educatius, eines de debat entorn als aspectes ètics, legals i socials o qüestionaris d’autoavaluació, així com seccions per a educadors amb eines per facilitar l’organització d’activitats d’aula i blocs on compartir.

CALENDARI DE SESSIONS dels cursos 2013/2014:

Dirigit a: professors de 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius Superiors.
Data: Les jornades se celebren en diferents dates a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. Consulteu a continuació les properes sessions previstes. Possibilitat d'ampliar les dates segons demanda.

 

A Barcelona: 16 i 23 d'octubre de 2013. Lloc: CosmoCaixa Barcelona. Reserves: rcosmobcn@fundaciolacaixa.es
A Lleida: 29 de gener i 5 de febrer de 2014. Lloc: CaixaForum Lleida . Reserves: 973 27 07 88
A Girona: 19 i 26 de febrer de 2014. Lloc: CaixaForum Girona Reserves: 972 209 836
A Tarragona: 25 i 22 de gener de 2014. Lloc: CaixaForum Tarragona. Reserves: 977 249 871

Més activitats i informació sobre les reserves: http://www.irsicaixa.es/ca/activitats-presencials

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: