Bonaventura Clotet, premi ‘Freedom Barcelona’ a la Concòrdia i als Drets Humans

Més notícies Notícies
20/06/2014

Bonaventura Clotet, premi ‘Freedom Barcelona’ a la Concòrdia i als Drets Humans

  • La 1ª edició dels premis Freedom Barcelona distingeix la contribució del director d'IrsiCaixa, Bonaventura Clotet, a la lluita contra la sida.
  • Els premis, promoguts per associació Synergies, recompensen el treball en favor de la solidaritat, la cultura i la llibertat. Es lliuraran el proper 26 de juny, durant la recepció oficial del Festival Pride Barcelona 2014.
  • La trajectòria professional de Bonaventura Clotet ha estat unida a la pandèmia del VIH/sida des del seu inici, a principis de la dècada dels 80.

El director de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, Bonaventura Clotet, recollirà el proper 26 de juny el premi Freedom Barcelona a la Concòrdia i als Drets Humans. Aquests premis, promoguts per associació Synergies, recompensen el treball en favor de la solidaritat, la cultura i la llibertat. Els organitzadors destaquen la “contribució de Bonaventura Clotet al progrés de la recerca del VIH/sida, i també de les malalties relacionades, de la seva prevenció i dels seus tractaments, amb l'últim objectiu d'eradicar la pandèmia”. 

 

Es tracta d'un reconeixement a la trajectòria de Bonaventura Clotet, que porta tres dècades dedicat a la recerca científica i a l'atenció sanitària en aquest camp, a través d'IrsiCaixa, de la Fundació Lluita contra la Sida i del Programa HIVACAT de Recerca de la Vacuna de la Sida. A més, destaca la seva implicació en programes de sensibilització social i de participació comunitària, així com de difusió de la recerca biomèdica i de formació de futurs investigadors. Actualment, el seu equip està format per més de 100 investigadors que treballen en VIH/sida, l'hepatitis C, el papil·loma virus i la metagenòmica.

 

Els Freedom Barcelona Awards es lliuraran durant la recepció oficial del festival PRIDE BARCELONA 2014, el festival (19-29 de juny) que commemora i reivindica l'Orgull LGBT (lesbio, gai, bisexual i transexual). Cal recordar que, a principis dels 80, els primers casos de sida es van donar, sobretot, en homes homosexuals i en usuaris de drogues injectables, la qual cosa va originar un fort estigma cap a aquests grups, que encara persisteix.

 

Els altres premiats de la primera edició d'aquests guardons són: la Fashion Revolution Day (Sostenibilitat i Consciència), el músic Macaco (Art, Cultura i Moda), BCN Activa (Emprenedoria), Pedro Zerolo (Periodisme i Comunicació) i l'associació esportiva Panteres Grogues (Freedom 2014).

 

Premis Freedom Barcelona: http://www.freedombarcelona.com

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: