Bonaventura Clotet dóna la benvinguda als estudiants de la nova edició del Màster Universitari en Patogènesi i Tractament de la Sida

Més notícies Notícies
25/09/2013

Bonaventura Clotet dóna la benvinguda als estudiants de la nova edició del Màster Universitari en Patogènesi i Tractament de la Sida

  • El Màster Universitari en Patogènesi i Tractament de la Sida ofereix una visió àmplia dels camps de la immunologia i la virologia, amb una atenció especial als tractaments antiretrovirals i a les vies d'eradicació del virus.
  • El programa està organitzat per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Escola Universitària d’Infermeria i Fisioteràpia Gimbernat.
  • Aquest any, les classes magistrals impartides amb ponents de reconegut prestigi internacionalseran seran obertes al públic. Aquesta formació es complementarà amb una estada en alguns dels centres de recerca de VIH/sida més importants als Estats Units, com el Ragon Institute (MGH, MIT and Harvard University) i la Section of Retroviral Therapeutics of the Brigham and Women’s Hospital (Harvard Medical School).
  • Des de setembre fins al juny, els estudiants s’integraran en els grups de recerca d’IrsiCaixa.

El coordinador del Màster Universitari en Patogènesi i Tractament de la Sida, Bonaventura Clotet, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, ha donat la benvinguda aquesta setmana als estudiants de la nova edició d’aquest programa, organitzat per IrsiCaixa en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Escola Universitària d’Infermeria i Fisioteràpia Gimbernat.

Des d’ara fins al juny, el Màster Universitari en Patogènesi i Tractament de la Sida oferirà als estudiants una visió àmplia dels camps de la immunologia i la virologia, amb una atenció especial als tractaments antiretrovirals i a les vies d'eradicació del virus. A més, dedicarà una atenció especial a altres retrovirus i a les seves implicacions potencials en diferents patologies humanes.

Un programa internacional d’excel·lència
El programa s’estructura en set mòduls, que estan coordinats per investigadors sèniors d’IrsiCaixa. Les sessions teòriques s’imparteixen a IrsiCaixa, a l'Hospital Germans Trias i a la Universitat Autònoma de Barcelona, i es complementen amb classes magistrals d’investigadors de reconegut prestigi internacional en el camp del VIH i la sida. Aquest any, aquestes classes magistrals seran obertes al públic (més informació a @IrsiCaixa i www.irsicaixa.es). A més, els estudiants s’integraran en els grups de recerca d’IrsiCaixa, per tal d’aplicar la metodologia de recerca que s’estudia a cadascun dels mòduls.

Amb l’objectiu principal de proveir una visió global i oferir als estudiants un coneixement actualitzat de l’activitat de recerca del VIH, el programa també integra un mòdul on es presenten les diferents àrees de recerca d’alguns dels centres més importants als Estats Units, que inclou una estada de recerca en aquests centres, per participar en el dia a dia dels projectes, les reunions i el treball. D'aquesta forma, el màster es concep amb la col·laboració del Ragon Institute (MGH, MIT i Harvard University) i la Section of Retroviral Therapeutics del Brigham and Women's Hospital (Harvard Medical School). També es compta amb la participació de la Leonard M. Miller School of Medicine (University of Miami) i el Center for AIDS Research (University of California San Diego). El màster també ofereix els estudiants la possibilitat de realitzar pràctiques en algun d’aquests centres.

El màster també aborda la translació de coneixements i resultats científics a la societat, tractant conceptes com l'economia del coneixement, les patents, la protecció de dades, la propietat intel·lectual, etc. En aquesta línia, Esteve ha estat implicat des del principi en la definició i desenvolupament d'aquest tema dintre del pla d'estudis del màster.

Per saber-ne més: Màster Universitari en Patogènesi i Tractament de la Sida Curs 2013/14  Programa PDF (576KB)

(576KB)

 

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: