Bonaventura Clotet, director de la nova Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic

Més notícies Notícies
31/10/2013

Bonaventura Clotet, director de la nova Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic

  • Aquest matí ha tingut lloc a l’Espai UVic de Barcelona la signatura del conveni de creació de la nova Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic (UVic).
  • Serà dirigida pel Dr. Bonaventura Clotet i està constituïda per la UVic, la Fundació Lluita contra la Sida (FLS) i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
  • La Càtedra es constitueix per afavorir la col·laboració entre investigadors i professionals d'alt reconeixement posicionats a les xarxes internacionals, en què ja participen investigadors d’IrsiCaixa i d’FLS, amb els investigadors i professionals del sector de salut i social de l'entorn de la UVic.

Bonaventura Clotet, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i president de la Fundació Lluita Contra la Sida (FLS)  ha signat aquest matí a l’Espai UVic de Barcelona, el conveni de creació de la nova Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic. Aquesta Càtedra està constituïda per la Universitat de Vic, l’FLS i IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’acte ha comptat amb la participació del rector de la Universitat de Vic (UVic), Jordi Montaña i del Dr. Bonaventura Clotet, com a representant d’IrsiCaixa i de l’FLS, que serà el director de la nova càtedra. L'acte ha comptat també amb la presència de la vicerectora de Recerca i Transferència del Coneixement de la mateixa UVic, Marta Otero, i del director general de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró.

 

El nou director de la Càtedra de la Sida, Bonaventura Clotet, ha volgut destacar el seu compromís, i el d’IrsiCaixa i l’FLS, amb la UVic i el seu futur en el camp de la sida i les malalties relacionades. Per la seva banda, el rector de la UVic, Jordi Montaña, ha agraït el recolzament del Dr. Clotet per posar en marxa la Càtedra que ha de tenir un paper central en el desenvolupament de la Facultat de Medicina i en potenciar l’àmbit de la recerca de la Universitat de Vic. Ambdós han coincidit en la necessitat que la societat en general s’impliqui en el projecte i ajudi a desenvolupar-ho amb aportacions via el patrocini i el mecenatge perquè, com ha dit el director de la Càtedra, “un país creix apostant per la recerca i l’educació”.

 

La Càtedra, aprovada el passat dilluns pel Patronat de la UVic, és fruit de la col·laboració entre les tres institucions i reforça l’activitat investigadora actual de la UVic en l’àmbit biomèdic i la vocació docent i de formació de nous investigadors i professionals sanitaris tant d’IrsiCaixa com de l’FLS. A més, la Càtedra es constitueix com un clar instrument per afavorir la col·laboració entre investigadors i professionals d'alt reconeixement al món posicionats a les xarxes internacionals, en les que ja participen investigadors d’IrsiCaixa i de l’FLS, amb els investigadors de la UVic així com d’altres professionals del sector salut i social de l'entorn territorial de la UVic. Entre d’altres, permetrà als investigadors que s’incorporaran a la càtedra de dirigir treballs de fi de grau i de màster i tesis doctorals. 
                       

Un dels aspectes novedosos de la càtedra és que a banda de desenvolupar la seva activitat en l'àmbit de la infecció pel VIH, es buscarà des de l'inici ampliar la seva base de treball a altres malalties relacionades amb la sida perquè la Càtedra pugui créixer i tingui un abast competencial molt més ampli.

 

Aquesta nova estructura s’emmarca també plenament en el projecte institucional que ha encetat la UVic recentment de postular-se per crear, en un termini breu, una nova Facultat de Medicina. Un procés reforçat al mes de juny amb la creació de l’Hospital Universitari de Vic que integra la UVic, el Consorci Hospitalari de Vic i l’Hospital de la Santa Creu, professionals que podran vincular-se a l'activitat de la nova Càtedra.

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: