HIVACAT

HIVACAT

Què és HIVACAT?

HIVACAT és el programa català per al desenvolupament de vacunes efectives contra el VIH. El desenvolupa un consorci públic-privat liderat per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i el Servei de Malalties Infeccioses i Sida de l’Hospital Clínic de Barcelona. El programa i les fites que ha aconseguit situen el nostre país en la primera línia internacional de la investigació en aquest àmbit.

HIVACAT compta amb el suport continuat de l’Obra Social ”la Caixa”, els Departaments de Salut i el d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Clínic i la Fundació Glòria Soler; així com dels Laboratoris Esteve durant el període 2008-2015. Aquest consorci representa la primera experiència significativa de col·laboració en aquest àmbit entre administració, investigadors i empresa.

El programa està co-dirigit pel director d’IrsiCaixa, el Dr. Bonaventura Clotet, i el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic, el Dr. Josep Mallolas. El director científic és el Dr. Christian Brander, Professor de Recerca ICREA d’IrsiCaixa.

IrsiCaixa i l’Hospital Clínic desenvolupen la seva recerca a prop de més de 5.000 pacients, la qual cosa permet la ràpida incorporació dels nous tractaments desenvolupats en aquests centres i de les innovacions assolides en l’àmbit internacional.

HIVACAT combina l’experiència a nivell clínic i científic de més de 60 investigadors formats en centres de recerca de prestigi internacional, com ara la Universitat de Harvard (Estats Units), l’Institut Pasteur (París) o el Royal Free Hospital (Londres).

Missió

HIVACAT busca desenvolupar estratègies de curació i de prevenció del VIH/sida al món. Amb aquest objectiu, ha establert aliances amb els centres de referència més importants a nivell mundial quant a recerca d'una vacuna contra el VIH i participa tant en projectes europeus com en països de rentes baixes a l’Àfrica i a l’Amèrica del Sud, lluitant contra el VIH en aquells grups més desemparats de la població global.

Memòria científica anual

Consulta els resums anuals de la nostra tasca.

2015          2016           2017           2018

 

El programa científic

Saber més

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: