Recerca Translacional en Immunologia i Envelliment (TRIA)

RECERCA TRANSLACIONAL EN IMMUNOLOGIA I ENVELLIMENT (TRIA)

Investigador Principal: Marta Massanella

Presentació

L'envelliment és responsable de disfuncions fisiològiques en els diferents teixits, òrgans i sistemes, fet que porta a una disminució de l'eficàcia immunològica i dóna lloc a una major vulnerabilitat a patir malalties infeccioses, una disminució de la resposta a la vacunació i una major susceptibilitat a les malalties inflamatòries relacionades amb l'edat.

El nostre grup se centra en estudis translacionals per investigar la remodelació del sistema immunològic durant el procés d'envelliment en el context de les malalties infeccioses. Presentem dues línies principals de recerca:

  • Inflamació causada per l'envelliment i la immunosenescència durant la infecció pel VIH. Tot i la gran millora del benestar mitjançant la teràpia antirretroviral (ART), la prevalença de les morbiditats associades a l'envelliment i les afeccions derivades de l'edat són majors en la població que viu amb el VIH. El nostre objectiu és estudiar aquest envelliment accelerat i caracteritzar les disfuncions immunològiques de les persones infectades pel VIH i tractades amb ART per millorar la qualitat de vida de les persones que viuen amb el virus.
     
  • Immunopatogènesi de la COVID-19 en les persones grans. El nostre objectiu és caracteritzar els mecanismes immunopatogènics associats a la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2, a fi de desenvolupar noves estratègies terapèutiques per reduir la mortalitat en el grup de població de major risc, la població d'edat avançada.

Treballant en estreta col·laboració amb la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l'objectiu final és comprendre millor la desregulació immunològica i la immunosenescència associada a l'edat, per tal d'identificar noves estratègies per al rejoveniment immunològic, la resposta eficaç a la vacunació i els tractaments satisfactoris en les persones grans.

Paraules clau: Envelliment, ART, edat avançada, comorbiditats del VIH, activació immunitària, senescència immunitària, inflamació, immunoenvelliment, SARS-CoV-2
Investigador Principal

Marta Massanella

Marta Massanella es va graduar en Biologia a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) i va finalitzar el doctorat en Biomedicina a IrsiCaixa sota la supervisió del doctor Julià Blanco l'any 2012. Durant el seu doctorat, va caracteritzar la resposta immunodiscordant a la teràpia...

Currículum

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: