Skip to main content
Close

Bonaventura Clotet, nou membre de l’Institut d’Estudis Catalans

entrega_insignia_iec_ventura_oct_15.jpg

El director d'IrsiCaixa és el nou membre de la secció de Ciències Biològiques, juntament amb Manel Esteller, Jaume Reventós i Martí Domínguez. Clotet va rebre la insígnia durant el ple inaugural de l'IEC, celebrat el 26 d'octubre.

  • Per a Clotet, “és un gran honor formar part d’una institució que té com a objectiu promoure totes les vessants de la cultura i la ciència en català”.

El director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, Bonaventura Clotet, ha estat nomenat nou membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Clotet va rebre la insígnia que l'acredita com a membre numerari durant el ple inaugural de l'IEC, celebrat el passat 26 d'octubre. 

El ple de l’IEC va acordar el passat 22 de juny la inclusió del Dr. Clotet a la secció de Ciències Biològiques, juntament amb el director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge, Manel Esteller, el director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge, Jaume Reventós, i el biòleg i periodista Martí Domínguez, director de la revista Mètode. Per a Clotet, “és un gran honor formar part d’una institució que té com a objectiu promoure totes les vessants de la cultura i la ciència en català”. 

Fundat el 1907, l'Institut d'Estudis Catalans és una corporació acadèmica, científica i cultural que té per objecte l'alta recerca científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana. 

Clotet és cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol des del 1987, i director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, ubicat al mateix hospital, des del 1993. També és president de la Fundació Lluita contra la Sida, creada el 1992, i des del 2006 codirigeix, juntament amb Josep Maria Gatell, el Programa HIVACAT de Recerca de la Vacuna de la Sida. A més, és professor de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, director del Màster Universitari en Patogènesi i Tractament de la Sida i director de la Càtedra de VIH i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic. Actualment, lidera un equip de 110 persones que investiguen i ofereixen assistència sanitària en el camp del VIH, a més de fer recerca sobre l’hepatitis, el sistema immunitari i el càncer, el papil·loma virus, la metagenòmica i l’envelliment. 

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: