Neoantígens i vacunes terapèutiques contra el càncer (NeoVaCan)

NEOANTíGENS I VACUNES TERAPèUTIQUES CONTRA EL CàNCER (NEOVACAN)

Investigador Principal: Núria de la Iglesia

Presentació

La recerca duta a terme pel grup NeoVaCan està basada en la multi-òmica i la caracterització immunitària dels tumors sòlids i les biòpsies líquides en diverses capes per tal d’orientar la teràpia del pacient oncològic cap a la personalització, i també comprendre millor l’heterogeneïtat genòmica i immunitària del tumor.

Treballant estretament amb el grup d'Immunologia i Virologia Cel·lular (VIC) d'IrsiCaixa i diferentes grups de recerca del Barcelona Supercomputing Center, l'objectiu del grup NeoVaCan és desenvolupar, de manera conjunta, una vacuna terapèutica contra el càncer basada en neoantígens i, posteriorment, portar-la a la clínica. Sent un dels dos pilars fonamentals en el desenvolupament d'una vacuna contra el càncer a IrsiCaixa, NeoVaCan coordinarà el vessant clínic i traduirà les anàlisis experimentals de seqüenciació de segona generació, així com les anàlisis experimentals de predicció de neoantígens per proporcionar beneficis terapèutics a diversos pacients amb càncer.

 

Paraules clau: càncer, genòmica, neoantigens, bioinformàtica, biomarcadors, vacuna
Investigador Principal

Núria de la Iglesia

La Dra. Núria de la Iglesia es va llicenciar en Farmàcia a la Universitat de Barcelona i va completar el seu doctorat sobre metabolisme hepàtic sota la supervisió del Dr. Joan Guinovart i el Dr. Joan Carles Ferrer el 2001. El 2002, es va incorporar al laboratori del Dr. Azad...

Currículum

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: