Leticia De Mattos-Arruda

Veure tots els investigadors d'IrsiCaixa

Leticia De Mattos-Arruda

Investigador/a principal

La doctora Leticia De Mattos-Arruda, MD, PhD és metge i doctora en oncologia i s’ha unit a  IrsiCaixa com a investigadora principal del grup de Neoantígens i Vacunes Terapèutiques Personalitzades (NeoVaCan).

Després de cursar un màster i un doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va treballar al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (Barcelona) des del 2009 fins el 2014, dirigint assajos clínics i projectes de recerca translacionals. Al 2010, li van atorgar la beca European Society for Medical Oncology (ESMO) Translational Research Fellowship i, amb una beca especial del Ontario Institute of Cancer Research, va atendre al 12è ECCO-AACR-EORTC-ESMO Workshop de Mètodes de Recerca Clínica del Càncer. Durant aquest període, la seva tasca va ser reconeguda amb els següents premis: el 2012 i el 2013, va rebre el premi American Society of Clinical Oncology (ASCO) Conquer Cancer Foundation Merit Awards i, el 2014, l’American Association for Cancer Research (AACR) Scholar-In-Training Award del simposi de càncer de mama de San Antonio i el Programa Avançat en Oncologia de l'Associació Espanyola de Càncer (AECC).

Un cop finalitzada la seva beca al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia el 2014, De Mattos-Arruda va passar a ser científica visitant al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (Nova York), on treballava al laboratori del doctor Reis-Filho. Del 2015 al 2017, va ser científica visitant al Cancer Research UK, on, al laboratori del doctor Carlos Caldas del Cambridge Institute, va investigar l’heterogeneïtat clonal i cel·lular en zones metastàtiques de càncer de mama i en el context de teràpies neoadjuvants.

El 2017 va tornar a Espanya i va ser nomenada investigadora principal al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia. Va treballar al VHIO fins al maig del 2019 caracteritzant els perfils genètics i immunitaris del càncer de mama metastàtic i estudiant la heterogeneïtat genètica intratumoral amb l'objectiu de desenvolupar biomarcadors genòmics i immunitaris per a aplicacions clíniques. També va treballar en la identificació de neoantígens amb l'objectiu de generar immunoteràpies personalitzades per a pacients amb càncer.

La doctora De Mattos-Arruda és membre de l’ESMO, l’ASCO, l’AACR i l’European Association for Cancer Research (EACR). Del 2012 al 2018, va ser membre activa del Comitè Oncòleg Jove de l’ESMO. Del 2015 al 2017, va ser presidenta del Club Alumni de la European Cancer Organization (ECCO) -AACR- European Organisation for Research i el Treatment of Cancer (EORTC)-ESMO Workshop on Methods in Clinical Cancer Research. També és membre assessora d’ECCO. El 2017 va ser seleccionada per al Programa de Generació de Líders de l’ESMO. També és membre del cos facultatiu en càncer de mama de l’ESMO, forma part del consell editorial de càncer de mama 2018/2019 de la revista ESMO Open: Cancer Horizons i és membre del grup de treball ESMO Translational Research and Precision Medicine que se centra en el projecte de predicció de neoantígens. Ha participat com a membre expert ad hoc al consell assessor de càncer de mama de l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: