Carlos Blázquez Bondia

Veure tots els investigadors d'IrsiCaixa

Carlos Blázquez Bondia

Investigador/a pre-doctoral

Carlos es va graduar en Microbiologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'any 2016. Poc després de finalitzar els seus estudis, va començar una posició d'assistent de recerca a la School of Life Sciences (SLS), a la Universitat de Warwick (UK). La seva recerca es va centrar en el desenvolupament de tècniques d'evolució dirigida i biologia sintètica per al desenvolupament de bacteriòfags i el seu potencial terapèutic contra els bacteris resistents a antibiòtics. A finals de 2017, va tornar a Barcelona per començar un Màster en Bioinformàtica per la UAB. La seva estada i tesi de final de màster al Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG), on va treballar en el benchmarking de diferents softwares dedicats a l'anàlisi del metiloma humà, a més a més d'ajudar en l'acoblament d'un pipeline informàtic per a l'anàlisi de dades procedents de seqüenciació per bisulfit, detecció dels patrons de metilació de l'ADN i el seu anàlisi estadístic.

Al poc temps d'acabar el seu màster l'any 2018, va treballar com a tècnic bioinformàtic en el servei de Fisiologia i Fisiopatologia Divestiva del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), on va treballar en elucidar el paper del microbioma intestinal en l'evolució i patogènia de la Malaltia Inflamatòria Intestinal i les seves variants, a més a més de projectes paral·lels centrats en el microbioma vaginal i el seu impacte en la probabilitat de part prematur, i les relacions entre microbioma i nutrició.

Finalment, va començar el seu doctorat al grup de Genòmica Microbiana a IrsiCaixa, on treballa actualment en investigar l'evolució del microbioma intestinal al llarg de la infecció pel VIH, el seu paper, i com podria ser modulat per a millorar la resposta a antivirals, reconstruir el sistema immunitari i, en essència, millorar el pronòstic i les expectatives de recuperació per a les persones que viuen amb el VIH.

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: