Skip to main content
Close
erola_ainsua_edited.jpg

Erola Ainsua Enrich

Investigador/a sènior
Grup de recerca
Equip
Biografia

La doctora Erola Ainsua-Enrich es va graduar en Biotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’any 2004. L'any 2007 va obtenir el Màster en Biomedicina per la Universitat Pompeu Fabra i, posteriorment, es va incorporar al grup d'Immunobiologia de la Unitat de Bioquímica del Departament de Ciències Fisiològiques i de la Facultat de Medicina de la UB, on va realitzar la tesis doctoral. L'any 2014 va obtenir el títol de Doctora en Biomedicina, amb la memòria escrita titulada La proteïna adaptadora 3BP2 com a regulador de l’activitat cel·lular a través dels receptors de membrana FcεRI i KIT, dirigida per la Dra. Margarita Martín Andorra.

El 2014 va realitzar estudis post-doctorals a Oklahoma (Estats Units), en el quals es va focalitzar en l’estudi del sistema immunitari davant d'infeccions respiratòries víriques; concretament, el paper que juguen les cèl·lules dendrítiques en la diferenciació de les cèl·lules T CD8 de memòria durant la infecció de la grip.

L'any 2020 s’incorpora a IrsiCaixa, al grup de Immunologia (IgG) dirigit pel Dr. Jorge Carrillo. Aquest grup centra bona part dels seus esforços a la recerca de la vacuna per la COVID-19 i al desenvolupament d’anticossos contra el SARS-CoV-2.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: