Eines de detecció

Eines de detecció

Fins que no s'arribi al final de la pandèmia de la COVID-19, cal dedicar grans esforços en detectar el màxim nombre de nous casos d'infecció per poder aïllar-los i, conseqüentment, evitar nous brots. Per fer-ho, la comunitat científica està treballant en el disseny d'eines que permetin, de manera ràpida, econòmica i sensible, detectar quines persones són positives per SARS-CoV-2.

Amb aquest objectiu en ment, IrsiCaixa està desenvolupant nous tests de detecció, així com avaluant i perfeccionant la sensibilitat –capacitat de detectar casos positius– i l'especificitat –capacitat de detectar casos negatius– d'altres tests que ja estan al mercat. La comercialització d'aquests tests no només facilitarà un millor seguiment i control de la pandèmia actual, sinó que permetrà reprendre les activitats culturals, d'oci i esportives, entre d'altres, de manera segura.

Eina per detectar anticossos

IrsiCaixa ha dissenyat un senzill protocol d'ELISA que permet realitzar el test de determinació d'anticossos sense necessitat de kits comercials. El protocol, que se centra en la detecció d'anticossos contra dues regions de la proteïna Spike del virus, és apte per realitzar-se en qualsevol laboratori i els seus resultats es poden utilitzar per a investigació. Els resultats es van publicar en obert a l’inici de la pandèmia, quan hi havia una falta de subministrament a nivell mundial de kits comercials que permetessin determinar la presència d'anticossos.

Tests d'antígens

L'equip d'IrsiCaixa ha iniciat, en col·laboració amb l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el desenvolupament d'un test d'antígens amb mostres de saliva per a la detecció del coronavirus SARS-CoV-2. (test saliva)

En paral·lel al desenvolupament de nous tests, IrsiCaixa també participa en estudis que permeten avaluar l’eficàcia de tests que ja estan al mercat i millorar-ne el disseny. Un exemple és la col·laboració amb Nesapor, amb qui s’està avaluant l’eficàcia d’un test d’antígen en funció del tipus de mostra utilitzada.

Col·labora en la recerca contra el coronavirus

Entra a #JoEmCorono i participa a la iniciativa solidària per la lluita contra el SARS-CoV-2. Et necessitem!

Vull donar

Publicacions

Aquí podràs trobar les últimes publicacions sobre la nostra recerca en SARS-CoV-2.

 

Grups d'IrsiCaixa treballant en aquesta línia de recerca

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

Fundació 'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: